5
(1)

Ανασκόπηση 2021 : Όπως κάθε χρόνο έτσι και στο τέλος του 2021, το Running Scenes πραγματοποιεί τον απολογισμό του για όσα έγιναν σε αυτό το διαδικτυακό σύννεφο όπως μου αρέσει να το αποκαλώ.

Μια (δεύτερη) χρονιά περίεργη, διαφορετική με πολλές συναισθηματικές εναλλαγές, ευτυχώς φτάνει στο τέλος. Με μεγάλη ικανοποίηση για 3η συνεχόμενη χρονιά, το Running Scenes πραγματοποίησε σημαντική άνοδο σε όλους τους δείκτες επισκεψιμότητας καθώς και στις νέες εγγραφές στις ενημερώσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αυτή τη χρονιά το Running Scenes “μίλησε” αρκετά για τη διατροφή, για τον όμορφο Λιμνιώνα στην Εύβοια,για τα μεγαλύτερα ευρωπαικά eshops για την αγορά αθλητικών παπουτσιών και για τις κορυφαίες τάσεις στο fitness.

Παράλληλα ξεκίνησε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν οι σημαντικότεροι αγώνες στην Ελλάδα όπως ανακοινώνονται από συλλόγους και φορείς. Βρες τους αγώνες που έχουν ανακοινωθεί στην κατηγορία “Καλεντάρι Αγώνες Τρεξίματος 2022“.

Όσον αφορά τους Αγώνες Τρεξιματος, μετά από 1 χρόνο αποχής από αθλητικές διοργανώσεις, το Running Scenes έκανε την παρθενική του συμμετοχή στον υπερμαραθώνιο βουνού στο Ζαγόρι.

Ήταν μια φανταστική εμπειρία!

Στο κείμενο για την ετήσια ανασκόπηση 2021 θα βρεις όλα όσα γράφτηκαν αλλά και όλα όσα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν για το 2022.

Με αφορμή το παρόν κείμενο, νιώθω έντονα την ανάγκη να εκφράσω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλους τους αναγνώστες που συνεχίζουν να δίνουν αξία σε αυτό το διαδικτυακό σύννεφο.

Γιώργος Α.

Καλή και δημιουργική χρονιά!

Περιεχόμενα ανασκόπηση 2021


Τα στατιστικά του 2021 που ξεχώρισαν

Τη χρονιά που πέρασε στο Running Scenes δημοσιεύτηκαν 13 νέα άρθρα ενώ δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στον εμπλουτισμό παλαιότερων κειμένων και την τεχνική βελτιστοποίηση του site ως προς την ταχύτητα του.

Ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι δείκτες των στατιστικών (επισκεψιμότητα, νέοι χρήστες κ.λπ.) παρουσίασαν ετήσια άνοδο συγκριτικά με το 2020.

Ενδεικτικά τα στατιστικά που ξεχώρισαν στην ανασκόπηση 2021:

 • Νέοι χρήστες (New Users): 74K +37,7%
 • Μέσος χρόνος σε μια σελίδα (Avg. Time on Page): 02:24 (-4.54%)
 • Μοναδικές θεάσεις σελίδων (Unique Pageviews): 111K (+29,5%)
 • Συνολικές θεάσεις σελίδων (Pageviews): 136K (+31.09%)
 • Οι οργανικές επισκέψεις (επισκέψεις μέσω Google): 52K +16,7%
 • Sessions: 93K (+26,29%)
ανασκόπηση στατιστικά επισκεψιμότητας 2021Infographics| Running Scenes Τρέξιμο Διατροφή Fitness
Infographic: Ανασκόπηση 2021: Ta ετήσια στατιστικά του Running Scenes για το 2021

Πρώτα άρθρα σε αναγνώσεις

Ακολουθεί η λίστα με τα δημοφιλέστερα άρθρα του 2021 σύμφωνα με την επισκεψιμότητα όπως καταγράφηκε στα Google Analytics.

 1. Θερμίδες λαχανικών – θερμιδομετρητής
 2. Ασκήσεις κάτω κοιλιακών
 3. Κοιλιακοί : 5 βασικές ασκήσεις κοιλιακών για αρχάριους
 4. Τι είναι αερόβια άσκηση (cardio) – [οδηγός]
 5. Τι είναι αναερόβια άσκηση [Οδηγός]
 6. Διαδρομή Μαραθωνίου Αθήνας (γράφημα): Τι να προσέξεις (2021)
 7. Υμηττός Διχάλα: Το σημείο συνάντησης με τις διαδρομές
 8. Μέγιστη Καρδιακή Συχνότητα : Όλα όσα πρέπει να ξέρεις
 9. Θερμίδες φρούτων – θερμιδομετρητής για φρούτα
 10. Ταχίνι: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις
 11. Πώς να κάψεις λίπος και θερμίδες με το περπάτημα
 12. Ασκήσεις πλάγιων κοιλιακών
 13. Ναι στη γυμναστική στο σπίτι, αλλά πως ξεκινάω;
 14. Ψάχνεις αθλητικά παπούτσια για τρέξιμο [οδηγός 2021];
 15. Spinning – power cycling : 5 λόγοι για να το αγαπήσεις (εικόνες)

Η πιο δυνατή σκηνή

Η πιο δυνατή στιγμή για τη χρονιά που φεύγει, δεν ήταν συγγραφική. Ήταν μια σκηνή – ένα στιγμιότυπο Running Scenes – που συνοδεύετηκε από δεκάδες συναισθήματα και κορυφώθηκε με μια μοναδική συγκινησιακή αποφόρτιση.

Σε μια περίεργη χρονιά, η άθληση και το τρέξιμο φάνηκαν να επιβεβαιώνουν τον άγραφο κανόνα. Έχουν την αύρα να σε αδειάζουν και μετά σε γεμίζουν συναισθηματικά.

Έτσι ήταν και ο τερματισμός στον 1η συμμετοχή σε υπερμαραθώνιο αγώνα βουνού. Στα βουνά της Τύμφης αποτυπώθηκαν πολλές όμορφες σκηνές με πιο σημαντική τη σκηνή του τερματισμού.

Με λυγμούς μικρού παιδιού επιστρέφεις υγιής στην αφετηρία και απολαμβάνεις όλα όσα μπορεί να φτάσεις μέσα από τον αθλητισμό.


Συμπλήρωσε τη φόρμα για να λάβεις στο inbox σου κάθε νέα δημοσίευση!

Processing…
Ένα μικρό βήμα ακόμα 😉 Έλεγξε το email σου για να ολοκληρώσεις της εγγραφή σου 😉

Κάνοντας κλικ στην υποβολή, συμφωνείς να κοινοποιήσεις το email σου στο Running Scenes για να λαμβάνεις ενημερώσεις και άλλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής που είναι διαθέσιμος σε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα λάβεις.


Τι να περιμένεις για τη συνέχεια

Για το 2022 το Running Scenes έχει θέσει ως βασικό στόχο τη δημιουργία περιεχομένου με θεματολογία τον αθλητισμό (sports sciences), τα ταξίδια, το τρέξιμο, τον καλό τρόπο ζωής (wellness) και τη σωστή διατροφή.

Βασική προτεραιότητα και για το 2022 είναι η δημιουργία περιεχόμενου που θα παρέχει γνώση, με απλό και κατανοητό τρόπο.

Στο πλαίσιο αυτό, σύντομα θα ξεκινήσουν οι πρώτες προσπάθειες για τη δημοσίευση ηχογραφημένων συζητήσεων – τα γνωστά πλέον podcasts – με ειδικούς που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αθλητισμού, της ιατρικής, της διατροφολογίας και της φυσικοθεραπείας.

Για τον Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί η έναρξη του πρώτου διαγωνισμού στον οποίο θα κληρωθούν αξεσουάρ άθλησης και ευεξίας.


Τα άρθρα του 2021

Για να διαβάσεις το πλήρες κείμενο κάνε κλικ στην αντίστοιχη εικόνα.

Πάμε να “τρέξουμε” τα άρθρα για τη χρονιά που πέρασε στην ανασκόπηση 2021.

1. Σκαλάκια Πάρνηθας: Ενδυνάμωση και υψομετρική

Ανάβαση της Πάρνηθας από το μονοπάτι Σκαλάκια | Running Scenes Άθληση Τρέξιμο Υγεία Διατροφή
Η θέα κατά την ανάβαση του μονοπατιού “σκαλάκια” στην Πάρνηθα

Τα σκαλάκια της Πάρνηθας αποτελούν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μονοπάτια της Πάρνηθας, ευρέως γνωστό στην κοινότητα των πεζοπόρων και το δρομέων ορεινού τρεξίματος. Τι είναι αυτό όμως που κάνει τη διαδρομή “σκαλάκια” να ξεχωρίζει; Γιατί πολλές φορές η αναφορά σε αυτήν συνοδεύεται από ένα επιφώνημα δυσκολίας; Πώς μπορείς να βρεις το μονοπάτι και γιατί να το προτιμήσεις για προπόνηση;

Διάβασε το άρθρο>>

2. Τα οφέλη της Προληπτικής Καρδιολογίας [Podcast]

Προληπτική Καρδιολογία | Τα οφέλη της Προληπτικής Καρδιολογίας | Running Scenes Αθλητισμός Υγεία Διατροφή
Τα οφέλη της Προληπτικής Καρδιολογίας & Αντιμετώπιση Καρδιαγγειακών προβλημάτων

Προληπτική Καρδιολογία αποτελεί κλάδο της καρδιολογίας που έχει ως βασικό στόχο την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων. Η αφομοίωση του δυτικού τρόπου ζωήςη περιορισμένη άσκηση, η μη ισορροπημένη διατροφή αποτελούν παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά Νοσήματα.

Διάβασε το άρθρο>>

3. Save Your Hood : Εσύ καθάρισες τη γειτονία σου;

Save Your Hood| Running Scenes Κείμενα | Κορονοϊός Covid-19
Εσύ καθάρισες τη γειτονιά σου;

Θες να βλέπεις την αγαπημένη σου γειτονιά (πιο) καθαρή; Μήπως θες να κάνεις βόλτες σε πάρκα, δρόμους, πλατείες και μονοπάτια που είναι απαλλαγμένα από τα σκουπίδια; Αν ναι, τότε η εθελοντική πρωτοβουλία “Save Your Hood” σε περιμένει για να φροντίσεις και να καθαρίσεις τις αγαπημένες σου γειτονιές!

Διάβασε το άρθρο>>

4. Σωστή διατροφή πριν την προπόνηση

Σωστή διατροφή πριν την προπόνηση | Running Scenes Διατροφή Τρέξιμο Αθλητισμός
Φαγητό ή γεύμα πριν την προπόνηση

Αν αγαπάς την άθληση πιθανόν να έχεις αναρωτηθεί με ποιο τρόπο μπορεί η σωστή διατροφή πριν την προπόνηση να βελτιώσει την απόδοσή σου. Ίσως, έχεις αναζητήσει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: Τι να φάω πριν την προπόνηση; Πότε πρέπει να καταναλωθεί το τελευταίο γεύμα πριν την άσκηση; Πόσο νερό χρειάζεται να πιω και ποιες τροφές πρέπει να αποφύγω; Πώς μπορώ να γεμίσω με ενέργεια το σώμα μου πριν από μια προπόνηση αντοχής; Γιατί κάποιες τροφές οδηγούν σε γαστρεντερικές διαταραχές; 

Γράφει η Ειρήνη Μάνου Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Msc «Διατροφή και Άσκηση»

Διάβασε το άρθρο>>

5. Οι κορυφαίες τάσεις του fitness για το 2021

Η τεχνητή νοημοσύνη θα οδηγήσει την τεχνολογία του fitness στη δημιουργία σύγχρονων εφαρμογών άθλησης
Η τεχνητή νοημοσύνη θα οδηγήσει την τεχνολογία του fitness στη δημιουργία σύγχρονων εφαρμογών άθλησης

Με την πανδημία του COVID-19 να διαμορφώνει νέες κοινωνικές συνθήκες, το 2021 παρατηρείτε μια έντονη ροπή σε ό,τι αφορά τη “καλή υγεία” ή το well-beeing. Οι νέες τάσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει να διαμορφώνονται από τα μέσα του 2020, αφορούν κυρίως τους τομείς της ατομικής υγιεινής, της άθλησης και της ψυχολογικής ισορροπίας.

Διάβασε το άρθρο>>

6. Trail Φανερωμένης Χιλιομοδίου – Μύρισε θυμάρι και αγωνιστικό παρεάκι

Trail Φανερωμένης Χιλιομοδίου | Running Scenes Αθλητισμός Τρέξιμο Διατροφή
Η χαρακτηριστική μονή Φανερωμένης στο Χιλιομόδι

Ο Trail Φανερωμένης Χιλιομοδίου είναι ένα αγώνας ορεινού βουνού που συνήθως πραγματοποιείται στα τέλη Φεβρουαρίου. Ωστόσο, η πανδημία ανάγκασε τους διοργανωτές να μεταφέρουν τον αγώνα στα τέλη Μαΐου σε μια χρονική περίοδο που η δρομική κοινότητα ανυπομονούσε από καιρό την έναρξη των ερασιτεχνικών αγώνων τρεξίματος.

Διάβασε το άρθρο>>

7. Ζαγόρι Marathon κάτω από την επιβλητική Τύμφη

Ζαγορι Marathon+ 44km | Ορεινός Μαραθώνιος Ζαγόρι  | Zagori Mountain Running |Running Scenes Τρέξιμο Διατροφή Αθλητισμός
Zagori Running: Το ανηφορικό μονοπάτι προς το καταφύγιο Αστράκας

Πρόκειται για έναν Ορεινό Μαραθώνιο μήκους 44km που πραγματοποιείται στο ορεινό όγκο της Τύμφης. Η διαδρομή του καταγράφει +2600 μέτρα θετική υψομετρική και διασχίζει αρκετά σημεία εξαιρετικής ομορφιάς: Το φαράγγι του Βίκου, το ορεινό καταφύγιο Αστράκας, το οροπέδιο της λίμνης Ρομπόζη, τη 1Λάκκα Τσουμάνη, το φαράγγι Μέγας Λάκκος και τον ποταμό Βοϊδομάτη που αποτελούν σημεία με έντονο φυσιολατρικό ενδιαφέρον.

Διάβασε το άρθρο>>

8. Δέντρα: Τι μπορούν να σε διδάξουν

δέντρα Τι μπορούν να σε διδάξουν | Ποίηση για την φύση

Τι μπορούν να μας διδάσκουν τα δέντρα, πως μπορούν να επηρεάσουν τον εσωτερικό μας κόσμο, πως μπορούμε να αντλήσουμε δύναμη και εμπιστοσύνη από αυτά; Το κείμενο αποτελεί μια αλληγορική και παράλληλα ρεαλιστική προσέγγιση για τον ρόλο των δέντρων στη ζωή μας.

Διάβασε το άρθρο>>

9. Διατροφή ή Δίαιτα: Υπάρχει διαφορά;

Διατροφή ή Δίαιτα: Υπάρχει διαφορά; | Running Scenes Διατροφή Ευεξία
Τελικά, υπάρχουν διαφορές μεταξύ της διατροφής και της δίαιτας.

Τελικά, υπάρχει διαφορά ή μήπως η Δίαιτα και η Διατροφή συνδέονται μεταξύ τους; Συχνά οι λέξεις που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε μια συνθήκη υποδεικνύουν και τον τρόπο με τον οποίο την προσεγγίζουμε. 

Γράφει η Ειρήνη Μάνου Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Msc «Διατροφή και Άσκηση»

Διάβασε το άρθρο>>

10. Η όμορφη παραλία Λιμνιώνας στην Εύβοια [Οδηγός]

Camping παραλία Λιμνιώνας στην Εύβοια | Running Scenes Ταξίδια και εμπειρίες
Η αιγαιοπελαγίτικη παραλία Λιμνιώνας στην Εύβοια

Η Παραλία Λιμνιώνας βρίσκεται στην κεντρική Εύβοια και συγκεκριμένα στην Ανατολική πλευρά που βρέχεται από το Αιγαίο Πέλαγος. Πρόκειται για μια πανέμορφη αιγαιοπελαγίτικη παραλία άγριας ομορφιάς που απέχει μόλις 120 km από την Αθήνα.

Διάβασε το άρθρο>>

11. Τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά eshop για αγορά αθλητικών παπουτσιών online

Τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά eshop για αγορά αθλητικών παπουτσιών online | Τρέξιμο Αθλητισμός Υγεία Running Scenes
Αυτά είναι τα μεγαλύτερα sites στην Ευρώπη για την αγορά αθλητικών παπουτσιών

Ψάχνεις να βρεις τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά eshop για αγορά αθλητικών παπουτσιών online; Μήπως αναζητάς το επόμενο αθλητικό παπούτσι για τρέξιμο ή κάποια άλλη αθλητική δραστηριότητα;

Στην παρακάτω  λίστα θα βρεις συγκεντρωμένα τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά καταστήματα ηλεκτρονικών αγορών, για την αγορά αθλητικών παπουτσιών και αθλητικού εξοπλισμού.

Διάβασε το άρθρο>>

12. Η αξία ενός σωστού γεύματος αποκατάστασης

γεύματος αποκατάστασης μετά την προπόνηση | Running Scenes Διατροφή
Πόση σημασία δίνεις στο γεύμα σου μετά την προπόνηση;

Πόση σημασία δίνεις στο γεύμα σου μετά την προπόνηση; Το γεύμα αποκατάστασης ή αλλιώς μετα-προπονητικό γεύμα αποτελεί το σημαντικότερο κομμάτι για την ολοκλήρωση της εκγύμνασης του σώματος. Έπειτα από μια προπόνηση οι ανάγκες του σώματος είναι αυξημένες. Το μυϊκό μας σύστημα είναι «πεινασμένο» μιας και κατά τη διάρκεια της άσκησης έχουν δαπανηθεί όλα τα αποθέματα ενέργειας και οι μύες έχουν καταπονηθεί. 

Γράφει η Ειρήνη Μάνου Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Msc «Διατροφή και Άσκηση»

Διάβασε το άρθρο>>

13. Το τρέξιμο είναι γιορτή

To Τρέξιμο Είναι Γιορτή - Running Scenes Τρέξιμο Αθλητισμός Υγεία Διατροφή
Να το απολαύσεις σαν είναι η πρώτη φορά.

Το κείμενο “Το τρέξιμο είναι γιορτή” συντάχθηκε στο λεωφορείο προς την αφετηρία του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας στις 14 Νοεμβρίου 2021. Αν και ήταν η 9η συμμετοχή σε μαραθώνιο δρόμο μια γλυκιά και διαφορετική αγωνία κυριάρχησε.

Διάβασε το άρθρο>>


Συμπλήρωσε τη φόρμα για να λάβεις στο inbox σου κάθε νέα δημοσίευση!

Processing…
Ένα μικρό βήμα ακόμα 😉 Έλεγξε το email σου για να ολοκληρώσεις της εγγραφή σου 😉

Κάνοντας κλικ στην υποβολή, συμφωνείς να κοινοποιήσεις το email σου στο Running Scenes για να λαμβάνεις ενημερώσεις και άλλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής που είναι διαθέσιμος σε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα λάβεις.


Πηγή κεντρικής φωτογραφίας [via]

Βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον; 😉

Κάνε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσεις!

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 1

Θες να γίνεις ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτήν την ανάρτηση; 😉