0
(0)

Αναμφισβήτητα, οι παγκόσμιες τάσεις του fitness για το 2021 αναπροσαρμόζονται και βιώνουν έντονες ζυμώσεις οι οποίες οφείλονται στην ταραχώδη χρονιά του 2020 και την πανδημία. Τα παρατεταμένα lock-downs, το social distancing, ο φόβος και η αγωνία, έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την άθληση και την υγεία.

Με την πανδημία του COVID-19 να διαμορφώνει νέες κοινωνικές συνθήκες, το 2021 παρατηρείτε μια έντονη ροπή σε ό,τι αφορά τη “καλή υγεία” ή το well-beeing. Οι νέες τάσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει να διαμορφώνονται από τα μέσα του 2020, αφορούν κυρίως τους τομείς της ατομικής υγιεινής, της άθλησης και της ψυχολογικής ισορροπίας.

Στο παρόν κείμενο θα βρεις αναλυτικά τις κορυφαίες τάσεις του fitness για το 2021.


Συμπλήρωσε τη φόρμα για να λάβεις στο inbox σου κάθε νέα δημοσίευση!

Για εγγραφή στα newsletters μέσω κινητών συσκευών συμπλήρωσε εδώ τη φόρμα εγγραφής.

Processing…
Ένα μικρό βήμα ακόμα 😉 Έλεγξε το email σου για να ολοκληρώσεις της εγγραφή σου 😉

Κάνοντας κλικ στην υποβολή, συμφωνείς να κοινοποιήσεις το email σου στο Running Scenes για να λαμβάνεις ενημερώσεις και άλλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής που είναι διαθέσιμος σε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα λάβεις.


Κατά τη περίοδο της πανδημίας παρατηρείται έντονη αύξηση σε συμπτώματα άγχους και stress - Οι κορυφαίες τάσεις στο fitness για το 2021
Κατά τη περίοδο της πανδημίας παρατηρήθηκε έντονη αύξηση σε συμπτώματα άγχους και stress [Πηγή γραφήματος].

Η ευχάριστη αθλητική “μετάλλαξη”

Σε μια χρονιά έντονων αλλαγών και ψυχολογικών πιέσεων η στροφή του ανθρώπου προς τον ίδιο του τον εαυτό είναι αναπόφευκτη. Με τα επίπεδα στρες και άγχους να παραμένουν υψηλά[γράφημα], η αναζήτηση της ψυχολογικής ισορροπίας και της ευεξίας γίνεται προτεραιότητα.

Η εσωτερική αναζήτηση οδήγησε στον επαναπροσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε ατομικά την άθληση και την υγεία.

Η επιθετικότητα των συνεπειών της πανδημίας, μας ανάγκασε να εστιάσουμε στον εαυτό μας, αναζητώντας παράλληλα νέες “υγιεινές” συνήθειες. Αυτή η εσωτερική αναζήτηση οδήγησε στον επαναπροσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε ατομικά την άθληση και την υγεία.

Πλέον, όλο και περισσότεροι έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο της άσκησης απολαμβάνοντας τα πλούσια σωματικά και ψυχικά οφέλη της. Το σπίτι γίνεται γυμναστήριο, οι διαδικτυακές προπονήσεις εντατικοποιούνται, οι ανοιχτοί χώροι μετατρέπονται χώρους άσκησης, το περπάτημα γίνεται συνήθεια και το digital fitness εμφανίζεται στην καθημερινότητα μας.

Μια ιδιαίτερη και ευχάριστη “αθλητική μετάλλαξη(*) θα συμβεί στους επόμενους μήνες.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη και ευχάριστη “αθλητική μετάλλαξη(*)” η οποία λαμβάνει χώρα μέσα στους μήνες της πανδημίας. Μια “μετάλλαξη” που σίγουρα θα αφήσει καλές συνήθειες και έναν πιο ισορροπημένο τρόπο ζωής.

Ας δούμε λοιπόν τις τάσεις του fitness όπως διαμορφώνονται για το 2021.

(*)Η χρήση του όρου μετάλλαξη έχει συνδεθεί έντονα με τον ιό COVID-19. Στο παρόν κείμενο γίνεται χρήση του όρου για να τονιστεί πως στην εποχή της πανδημίας διαμορφώνονται και θετικές τάσεις. Στη Βιολογία με τον όρο μετάλλαξη ή μεταλλαγή (mutation), χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε μεταβολή που μπορεί να συμβεί στο γενετικό υλικό ενός οργανισμού.

Οι τάσεις του fitness για το 2021

Πολλά και διαφορετικά Digital fitness concepts θα εμφανιστούν στο κοντινό μέλλον.
H Mirro, ένα fitness startup, δημιούργησε μια διαδραστική οθόνη 40 ιντσών με τη μορφή καθρέφτη, η οποία παρουσιάζει προπόνηση με την καθοδήγηση ενός εικονικού προπονητή

Τεχνολογική καινοτομία

Στην εποχή της πανδημίας η τεχνολογία βρήκε πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο, προσφέροντας εξελιγμένες υπηρεσίες άθλησης και fitness. Η τεχνολογική καινοτομία έχει συνδυαστεί με τον κλάδο του fitness κυρίως με online προπονητικά προγράμματα, σύγχρονες συσκευές εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality) ακόμα και μέσα από παιχνίδια που συνδυάζουν την ψυχαγωγία με την άσκηση.

Με τις κινητές εφαρμογές (mobile apps) και τους fitness tracker να αποτελούν τις πιο διαδεδομένες τεχνολογικούς τομείς στην άθληση, τα επόμενα χρόνια θα δούμε πολλές πρωτοποριακές fitness υπηρεσίες. Αυτές οι σύγχρονες υπηρεσίες εκτός από τεχνολογία αιχμής θα κάνουν χρήση της τεχνίτης νοημοσύνης(artificial intelligence) παράγοντας “έξυπνα” και προσωποποιημένα προγράμματα γυμναστικής.

Οι κυρίαρχες τεχνολογικές τάσεις που θα εφαρμοστούν στην άθληση και το fitness είναι:

 • Virtual Reality (Εικονική πραγματικότητα)
 • Online Coaching
 • Artificial Intelligence (Τεχνιτή νοημοσύνη)
 • Fitness Trackers
 • Wellness and Fitness Apps
 •  Wearable Technology
 • Fitness Gadgets

Τι θα έλεγες αν μπορούσες να κάνεις προπόνηση με τον προπονητή σου μέσα από έναν καθρέπτη τεχνολογίας;

Ρίξε μια ματιά στα τεχνολογικά fitness projects Mirro και Tempo που παρέχουν διαδραστικά προγράμματα γυμναστικής.
H Tempo με χρήση προηγμένου τεχνολογικά εξοπλισμού και της τεχνητής νοημοσύνης παρέχει ένα γυμναστήριο στο σπίτι με διαδραστική καθοδήγηση και προσωποποιημένα προγράμματα γυμναστικής

Digital Fitness

Η πανδημία και τα παρατεταμένα lock downs έχουν επιταχύνει τη χρήση ψηφιακών υπηρεσιών ακόμα και στον τομέα του fitness. Τα κλειστά γυμναστήρια σε συνδυασμό με την κοινωνική απομόνωση, καθώς και η έντονη ανάγκη για ψυχολογική εκτόνωση μέσω της άθλησης, οδήγησαν στην αυξανόμενη ζήτηση για online υπηρεσίες fitness.

Στα ελληνικά ο όρος Digital Fitness θα μπορούσε να μεταφραστεί ως ψηφιακές υπηρεσίες ευεξίας, όπως είναι τα διαδικτυακά μαθήματα γυμναστικής, οnline video με προγράμματα εκγύμνασης και η χρήση κινητών εφαρμογών υγείας.

Με το όρο digital fitness ορίζονται όλες οι ψηφιακές υπηρεσίες που αφορούν την ατομική ή ομαδική αθλητική δραστηριότητα.

Με το διαδίκτυο να αποτελεί το βασικό εργαλείο και το σπίτι να μετατρέπεται σε ατομικό χώρο άθλησης, όλο και περισσότεροι οδηγούνται στη χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών ευεξίας. H εξ αποστάσεως παρακολούθηση μαθημάτων (Yoga, Pilates κ.λπ), η παρακολούθηση προγραμμάτων εκγύμνασης από υπηρεσίες video (Video on demand) και οι online προπονητές (online trainers) αποτελούν βασικές τάσεις στο digital fitness.

Ακολουθεί μια αναλυτική λίστα με τις τάσεις που διαμορφώνονται για τους επόμενους μήνες, ίσως και χρόνια, στο Digital Fitness:

Οι online προπονήσεις με χρήση ψηφιακών πλατφορμών αποτελεί μια σύγχρονη τάση στο digital fitness

Διαδικτυακές Προπονήσεις

Όλο και περισσότεροι συμμετέχουν σε ομαδικές ή ατομικές διαδικτυακές προπονήσεις από το χώρο του σπιτιού τους οι οποίες πραγματοποιούνται με τη χρήση πλατφορμών όπως το zoom και το Facebook Messenger.

Οι online προπονήσεις ως τάση θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2022

Σε εβδομαδιαία και σταθερή βάση, οργανώνεται η εξ αποστάσεως παρακολούθηση μαθημάτων Υοga, Pilates, χορού ακόμα και spinning. Τα διαδικτυακά μαθήματα γίνονται κυρίως από ελεύθερους επαγγελματίες προπονητές ενώ τους τελευταίες μήνες όλο και περισσότερα γυμναστήρια παρέχουν τις υπηρεσίες τους διαδικτυακά.

Η παροχή αποκλειστικών μαθημάτων για τα μέλη των γυμναστηρίων γίνεται κυρίως μέσω video (video on demand) ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που προγραμματίζονται προπονήσεις μέσω τηλεδιασκέψεων.

Οι ατομικές προπονήσεις μέσα από διαδικτυακές υπηρεσίες ροής (video) θα εντατικοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2021 [πηγή εικόνας]

Προπόνηση με υπηρεσίες ροής (streaming)

Φαίνεται ό,τι και για τους επόμενους μήνες θα υπάρχει έντονη ζήτηση για προπονήσεις που παρουσιάζονται με τη μορφή video και μπορούν να πραγματοποιηθούν με άνεση και ασφάλεια στο χώρο του σπιτιού. Νέες διαδικτυακές πλατφόρμες (θα) παρέχουν τη δυνατότητα εγγραφής με συνδρομή, προσφέροντας προπονητικά προγράμματα και συμβουλές ευεξίας.

Αντίστοιχες επιλογές, είναι διαθέσιμες και δωρεάν μέσα από τις πιο γνωστές online υπηρεσίες ροής (streaming) όπως το Youtube, το οποίο διαθέτει χιλιάδες επιλογές για γυμναστική στο σπίτι.

Online Personal trainers

Οι περιορισμοί που προέκυψαν από τον COVID-19 έχουν ενθαρρύνει περισσότερα γυμναστήρια και personal trainers να επεκτείνουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο παρέχοντας εξατομικευμένα προγράμματα άθλησης. Με τη ζήτηση για αθλητική καθοδήγηση να παραμένει υψηλή, όλο και περισσότεροι αθλούμενοι προσεγγίζουν personal trainers (προσωπικούς προπονητές) με στόχο να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλές εκγύμνασης.

Με το άνοιγμα των γυμναστηρίων να υπολογίζεται προς το τέλος τους 2021 όλο και περισσότεροι θα αναζητούν εξατομικευμένη καθοδήγηση από έναν personal trainer.

Τα διαδραστικά προγράμματα γυμναστικής ως τάση του fitness για το 2021

Διαδραστικά προγράμματα γυμναστικής

Η εξέλιξη της τεχνολογίας κυρίως μέσα από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη διαδραστικών προγράμματα γυμναστικής. Πρόκειται για προγράμματα γυμναστικής τα οποία εφαρμόζονται με τη χρήση διαδραστικών οθονών οι οποίες μπορούν να εγκατασταθούν σε κλειστούς χώρους.

Στην Αμερική έχουν κάνει την εμφάνιση τους αντίστοιχες εταιρείες fitness οι οποίες παρέχουν υψηλής τεχνολογίας αθλητικό εξοπλισμό και εξατομικευμένα προγράμματα γυμναστικής.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η startup Tempo η οποία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, χρησιμοποιεί προηγμένους τρισδιάστατους αισθητήρες και τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύσει την κίνηση των χρηστών. Τα διαδραστικά προγράμματα γίνονται μέσω μιας οθόνης υψηλής ευκρίνειας HD 42 ιντσών η οποία αναλύει την κίνηση παρέχοντας μετρήσεις και συμβουλές σε πραγματικό χρόνο.

Ενδεικτικό της έντονης ζήτησης σε προηγμένες τεχνολογικές εφαρμογές fitness είναι πως η Τempo εξασφάλισε χρηματοδότηση 220 εκατ. δολλαρίων.

Social Media ως βασική πηγή πληροφοριών

Το 2021 τα μέσα κοινωνική δικτύωσης (social media) θα συνεχίσουν να αποτελούν το πρωταρχικό μέσο από το οποίο οι χρήστες θα αναζητούν περιεχόμενο με θεματολογία την άθληση και την ευεξία. Πολλοί στρέφονται στις δημοφιλείς πλατφόρμες όπως το facebook και το instagram για να αναζητήσουν οδηγίες για το πώς να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα άσκησης.

Αυτή η έντονη δραστηριοποίηση στα social media δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο τον κλάδο των επαγγελματιών του fitness. Παρά το αρχικό σοκ από τα παρατεταμένα lock-downs, ο κλάδος του fitness έχει εστιάσει στις νέες προοπτικές που διαμορφώνονται μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας των social media και των ψηφιακών πλατφορμών.

Σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν ή να αυξήσουν την επιρροή τους οι επαγγελματίες του κλάδου οργανώνουν συστηματικά online live events. Τα events αυτά είτε έχουν τη μορφή ενός online σεμιναρίου (webinar), είτε αποκτούν έναν πιο διαδραστικό χαρακτήρα με τη μορφή ερωτήσεων/απαντήσεων.

Εφαρμογές για Υγεία | Τάσεις στα Fitness applications | Running Scenes Κείμενα | Κορονοϊός Covid-19
Οι τάσεις στη χρήση κινητών εφαρμογών που αφορούν την καλή υγεία[2]

Περισσότερα Fitness applications

Η αυξανόμενη ζήτηση αθλητικού περιεχομένου έχει δώσει νέα ώθηση στη χρήση κινητών εφαρμογών. Από την άνεση του σπιτιού και μέσα από το κινητό ή το tablet μπορείς να κάνεις χρήση εξειδικευμένων εφαρμογών που αφορούν την “καλή υγεία” (well-beeing). Μια πρόσφατη μελέτη1 προβλέπει πως η πανδημία θα ευνοήσει την αξία της παγκόσμιας αγοράς κινητών εφαρμογών fitness η οποία προβλέπεται να αυξηθεί κατά 135%[2] μέχρι το 2025.

Το 2021 φαίνεται πως θα υπάρξει έντονη ζήτηση σε εφαρμογές κινητών συσκευών που αφορούν:

 • Προγράμματα γυμναστικής
 • Παρακολούθηση αθλητικών δραστηριοτήτων
 • Παρακολούθηση σωματικού βάρους
 • Διατροφικές συνήθειες
 • Ψυχολογική υποστήριξη
 • Διαλογισμό

Η αξία της παγκόσμιας αγοράς εφαρμογών fitness (Fitness App Market ) αναμένεται να αυξηθεί κατά 135% μέχρι το 2025 [2].

Εικονική πραγματικότητα και διασκέδαση

Όσο ασυνήθιστο και να ακούγεται η προπόνηση με βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας αποτελεί έναν συναρπαστικό τρόπο γυμναστικής, ο οποίος ανεξάρτητα από την πανδημία, φαίνεται να έχει μεγάλη δυναμική. Αρχικά είδαμε τη συγκεκριμένη τεχνολογία να εφαρμόζεται σε κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών ενώ σταδιακά εξελίχθηκε τόσο πολύ φτάνοντας μέχρι και στη δημιουργία εικονικών γυμναστήριων (Virtual Gym) όπως το Black-box VR.

Σήμερα δεκάδες εταιρίες προσφέρουν υπηρεσίες Virtual Reality Fitness συνδυάζοντας τη διασκέδαση των video games με τη γυμναστική.

Μερικές από τις πιο γνωστές εφαρμογές προγραμμάτων γυμναστικής με χρήση της εικονικής πραγματικότητας είναι το Supernatural και το Icaros

Υπαίθριες δραστηριότητες

Οι υπαίθριες δραστηριότητες ήρθαν για να μείνουν δημιουργώντας νέες συνήθειες κοντά στη φύση, σε πάρκα και σε ανοιχτούς χώρους. Η πλειοψηφία των ατομικών αθλητικών δραστηριοτήτων ήδη γίνεται σε ανοιχτούς χώρους στους οποίους σταδιακά θα μεταφερθούν και οι ομαδικές προπονήσεις.

Με σύμμαχο τον ελληνικό καιρό, γήπεδα στίβου και πάρκα θα μετατραπούν σε εξωτερικά “ανοιχτά” γυμναστήρια φιλοξενώντας αθλούμενους και personal trainers.

Μέχρι το τέλος του 2021 τα γυμναστήρια θα μεταφερθούν σε υπαίθριους χώρους [πηγή εικόνας]

Γυμναστήριο στο σπίτι

Με τους χώρους εκγύμνασης να παραμένουν κλειστοί για αρκετούς μήνες ακόμα, η γυμναστική στο σπίτι θα παραμείνει ως τρόπος άσκησης μέχρι τα τέλη του 2021. Χώροι του σπιτιού μετατρέπονται σε μικρά γυμναστήρια με αποτέλεσμα  τη σημαντική αύξηση της ζήτησης αθλητικού εξοπλισμού και αξεσουάρ.

Το fitness συναντά το Digital Marketing

Το 2021 το ηλεκτρονικό λιανεμπόριο θα βιώσει μια πρωτόγνωρη άνθηση η οποία θα σταθεροποιηθεί προς το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Παράλληλα, η στροφή προς ηλεκτρονικές αγορές θα ωθήσει τους επαγγελματίες του fitness να επενδύσουν στο Digital Marketing.

Καταστήματα με προϊόντα γυμναστικής, γυμναστηριακοί χώροι και personal trainers θα κάνουν χρήση των σύγχρονων εργαλείων που προσφέρει το Digital Marketing με σκοπό να αυξήσουν την επιρροής τους, τις πωλήσεις τους και φυσικά την αναγνωρισιμότητα τους.

Tο Fitness e-commerce σε ανάπτυξη

Με τα φυσικά καταστήματα να λειτουργούν σε συγκεκριμένες συνθήκες (click-away, click-in-shop κλπ) και τους καταναλωτές να στρέφονται σε προϊόντα γυμναστικής, οι online αγορές αυτών θα σημειώσουν σημαντική άνοδο.

Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του fitness θα ενεργοποιήσουν υπηρεσίες πωλήσεων από τα websites τους (e-shop) θέλοντας να εκμεταλλευτούν – ίσως καθυστερημένα – τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το internet.

Η στροφή προς την Ευεξία και τις αθλητικές δραστηριότητες θα δώσει νέα ώθηση στa Αθλητικά Wearables και Gadgets [πηγή εικόνας]

Αγορά αθλητικού εξοπλισμού και αξεσουάρ γυμναστικής

Η μετατροπή των υπαίθριων χώρων σε γυμναστήρια καθώς και η γυμναστική στο σπίτι, έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων αθλητικού εξοπλισμού. Αν και από τις αρχές του 2021 υπάρχει μια σταθεροποίηση, για αρκετούς μήνες ακόμα προϊόντα αξεσουάρ γυμναστικής όπως στρώματα γυμναστικής, βάρη, λάστιχα, μπάλες γυμναστικής και ιμάντες TRX θα έχουν μεγάλη ζήτηση.

Παράλληλα, η αναζήτηση αθλητικού εξοπλισμού θα επηρεάσει θετικά την αθλητική ένδυση η οποία θα παρουσιάσει ανοδικές τάσεις κυρίως σε εξειδικευμένο αθλητικό ρουχισμό.

Το ηλεκτρονικό λιανεμπόριο θα βιώσει μια πρωτόγνωρη άνθηση η οποία θα σταθεροποιηθεί προς το τέλος του καλοκαιριού του 2021.

Αθλητικά Wearables και Gadgets

Εκτός από τα αξεσουάρ γυμναστικής και τον ρουχισμό, έντονη ζήτηση θα υπάρξει για τα Αθλητικά Όργανα Μετρήσεων τα γνωστά wearables και gadgets. Αυτοί οι μικροί υπολογιστές χειρός, θα συνεχίσουν να προσελκύουν το ενδιαφέρον των φίλων της άθλησης παρέχοντας χρήσιμα δεδομένα για την προπόνησή τους.

Οι fitness trackers θα συνεχίσουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον της αθλητικής κοινότητας και για το 2021

Συμπέρασμα και Σύνοψη

Το 2021 θα είναι μια χρονιά που η Υγεία και το well-being θα αποτελούν βασικές προτεραιότητες. Στο πλαίσιο αυτό,  θα αλλάξει ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε την άθληση ενώ η αθλητική δραστηριότητα θα ενισχυθεί σημαντικά.

 • Την περίοδο της πανδημίας θα βιώσουμε μια “αθλητική μετάλλαξη(*)” η οποία αρχικά θα ενισχύει σημαντικά την αθλητική δραστηριότητας και στη συνέχεια θα αφήσει υγιείς συνήθειες και έναν πιο ισορροπημένο τρόπο ζωής.
 • To Digital Fitness θα αποτελέσει μια κυρίαρχη τάση για τους επαγγελματίες του χώρου αλλά και για όσους αγαπούν την άθληση.
 • Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του Fitness θα επενδύσουν στο διαδίκτυο και σε υπηρεσίες Digital Marketing.
 • Για το 2021 οι πωλήσεις αθλητικών αξεσουάρ και gadgets θα αυξηθούν σημαντικά, με τους fitness trackers να αποτελούν προτεραιότητα.
 • Οι περισσότερες προπονήσεις μεταφέρονται online την ίδια ώρα που όλοι και περισσότεροι προσεγγίζουν personal trainers (προσωπικούς προπονητές) με στόχο να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλές εκγύμνασης.
 • Η τεχνολογική καινοτομία θα φέρει στο προσκήνιο πρωτοποριακές υπηρεσίες άθλησης.
 • Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και της εικονικής πραγματικότητας θα δημιουργήσουν σύγχρονα διαδραστικά προγράμματα γυμναστικής
 • Η παγκόσμια αγορά κινητών εφαρμογών «καλής υγείας» ή well-beeing θα ευνοηθεί καθώς θα συνεχίσει να υπάρχει έντονη ζήτηση.
 • Για αρκετούς μήνες ακόμα η πλειοψηφία των ατομικών αθλητικών δραστηριοτήτων  θα γίνεται σε ανοιχτούς χώρους στους οποίους σταδιακά θα μεταφερθούν και οι ομαδικές προπονήσεις.
 • Πάρκα και ανοιχτά γήπεδα θα μετατρέπονται σε μικρά αυτοσχέδια γυμναστήρια ενώ και η άσκηση στη φύση θα εντατικοποιηθεί.

Συμπλήρωσε τη φόρμα για να λάβεις στο inbox σου κάθε νέα δημοσίευση!

Processing…
Ένα μικρό βήμα ακόμα 😉 Έλεγξε το email σου για να ολοκληρώσεις της εγγραφή σου 😉

Κάνοντας κλικ στην υποβολή, συμφωνείς να κοινοποιήσεις το email σου στο Running Scenes για να λαμβάνεις ενημερώσεις και άλλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής που είναι διαθέσιμος σε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα λάβεις.


Πηγές πληροφοριών:

1 Fitness App Market Research Report by Function, by Type – Global Forecast to 2025 – Cumulative Impact of COVID-19

2  Fitness App Market (Type: Diet & Nutrition, Activity Tracking, Workout & Exercise, Lifestyle Management, Others; Platform: Android and iOS; and Device: Smartphone, Tablet, and Wearable) – Global Industry Analysis, Size, Share, Growth,

Trends, and Forecast, 2020 – 2030Worldwide Survey of Fitness Trends for 2021 Thompson, Walter R. Ph.D., FACSMAuthor Information ACSM’s Health & Fitness Journal: 1/2 2021 – Volume 25 – Issue 1 – p 10-19 doi: 10.1249/FIT.0000000000000631


Βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον; 😉

Κάνε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσεις!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Θες να γίνεις ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτήν την ανάρτηση; 😉