Ψάχνεις τις πιο ενδιαφέρουσες Διαδρομές για τρέξιμο στην Αθήνα; Αναζητάς τοποθεσίες στην Αττική για να αθληθείς και να απολαύσεις το τρέξιμο; Αν ναι στη παρακάτω λίστα θα βρεις τις πιο ενδιαφέρουσες διαδρομές , είτε στο βουνό (ορεινό τρέξιμο) είτε μέσα στη πόλη. Τα κείμενα συνοδεύονται από αναλυτικές παρουσιάσεις, χάρτες διαδρομών και φυσικά πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Καλή προπόνηση!


Θες να λαμβάνεις συμβουλές  για το τρέξιμο, το fitness και τη διατροφή;

Εγγράψου στις ηλεκτρονικές ενημερώσεις του Running Scenes για να λαμβάνεις κάθε νέα δημοσίευση!


Διαδρομές για τρέξιμο στην Αττική

Διχάλα Υμηττός

Διαδρομές για Τρέξιμο - Υμηττός βουνό θέα Αθήνα
Ο Υμηττός διαθέτει δεκάδες διαδρομές για περπάτημα και τρέξιμο

Ο Υμηττός αναμφισβήτητα είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς με δεκάδες διαδρομές για τρέξιμο. Η Διχάλα στον Υμηττό παραμένει ένα από τα πιο γνωστά σημεία συνάντησης για περιπατητές και δρομείς προσφέροντας τη δυνατότητα να προπονηθείς σε ήπιες αλλά και έντονα ανηφορικές ασφάλτινες διαδρομές. Παράλληλα για τους λάτρεις του ορεινού τρεξίματος, Ο Υμηττός περιέχει δεκάδες διαδρομές σε δασικούς δρόμους, βραχώδη και δασικά μονοπάτια είτε σε δασικά ή πέτρινα μονοπάτια. Ειδικά αν αγαπάς το ορεινό τρέξιμο ο Υμηττός περιέχει δεκάδες διαδρομές και μονοπάτια.

Βασιλικά Κτήματα

Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου | Διαδρομή Τρέξιμο Αθλητισμός | Running Scenes Αθλητισμός Υγεία Διατροφή
Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου

Τα βασιλικά κτήματα στο Τατόι αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για βόλτα στο βουνό και στη φύση. Οι διαδρομές που κρύβουν τα βασιλικά κτήματα είναι όμορφες ελκύοντας τα τελευταία χρόνο όλο και περισσότερους Αθηναίους.


Διαδρομές για ορεινό τρέξιμο

Σκαλάκια στην Πάρνηθα

Σκαλάκια Πάρνηθας - Χάρτης διαδρομής τα Σκαλάκια της Πάρνηθας | Running Scenes Αθλητισμός Τρέξιμο Υγεία Διατροφή

Τα σκαλάκια στην Πάρνηθα ίσως αποτελούν το πιο γνωστό μονοπάτι ορεινού τρεξίματος στην Αττική. Μια μικρού μήκους αλλά μεγάλης θετικής υψομετρικής διαδρομή που σε οδηγεί στο καζίνο και από εκεί σε πολλές πλούσιες διαδρομές μέσα στον δρυμό της Πάρνηθας.


Προπόνηση σε Στίβο

Στη περίπτωση που θα ήθελες να προπονηθείς σε ένα αθλητικό στίβο, στην αττική υπάρχουν αρκετοί δήμοι που τα τελευταία χρόνια έχουν αναβαθμίσει σημαντικά τις αθλητικές υποδομές τους. Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με τα καλύτερα γήπεδα στίβου στην Αθήνα.

Στίβος στο Αθλητικό Κέντρο Παπάγου

Ο αθλητικός στίβος στο Αθλητικό Κέντρο Παπάγου
Ο αθλητικός στίβος στο Αθλητικό Κέντρο Παπάγου

Με ανακαίνιση του 2018 στον αθλητικό στίβο τοποθετήθηκε ταρτάν χρώματος μπλε, οι αθλητικές εγκαταστάσεις φωτίστηκαν και παράλληλα οργανώθηκε η φύλαξη τους. Με αυτό τον τρόπο ο Δήμος Παπάγου κατάφερε να προσελκύσει δεκάδες δημότες, μετατρέποντας ένα αχανές χωμάτινο στίβο σε ένα αθλητικό διαμάντι. Το μήκος του στίβου είναι 200 μέτρα αποτελώντας μια ιδανικη επιλογή για χαλαρές προπονήσεις αλλά και πιο έντονες διαλλειματικές ή αναερόβιες ασκήσεις.


Θες να λαμβάνεις συμβουλές  για το τρέξιμο, το fitness και τη διατροφή;

Εγγράψου στις ηλεκτρονικές ενημερώσεις του Running Scenes για να λαμβάνεις κάθε νέα δημοσίευση!

Όλα τα κείμενα με διαδρομές για τρέξιμο και περπάτημα