Ποια φρούτα είναι πλούσια σε πρωτεΐνη; Ακολουθεί αναλυτικός πίνακας με την ποσότητα πρωτεΐνης που περιέχουν τα πιο διαδεδομένα φρούτα.
Φρούτα και διατροφή
Τι είναι η πρωτεΐνη
Οι πρωτεΐνες αποτελούνται από αμινοξέα που συνδέονται μεταξύ τους με χημικούς δεσμούς τα οποία διασπώνται κατά την διάρκεια της πέψης. Η διάσπαση αυτή παράγει νέα αμινοξέα τα λεγόμενα βασικά αμινοξέα (ή αλλιώς απαραίτητα αμινοξέα) τα οποία απορροφούνται από τον οργανισμό[wiki].
Νικητές στην λίστα με τα φρούτα με την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυτική πρωτεΐνη είναι τα ξηρά σύκα, το αβοκάντο και το γκότζι μπέρι.
Περιεκτικότητα Πρωτεΐνης στα φρούτα
Φρούτο | Ποσότητα | Πρωτεΐνη (gr) |
Μπανάνα | 100 gr | 1,1 gr |
Ξηρά σύκα | 100 gr | 3,14 gr |
Ωμά σύκα | 100 gr | 0,8 gr |
Μαύρο Βατόμουρο | 100 gr | 1,4 gr |
Κεράσι | 100 gr | 1 gr |
Καρπούζι | 100 gr | 0,6 gr |
Πεπόνι | 100 gr | 0,8 gr |
Πράσινο μήλο | 91 gr | 0,2 gr |
Κόκκινο μήλο | 100 gr | 0,1 gr |
Μύρτιλο | 100 gr | 0,7 gr |
Βατόμουρο (Μαύρο) Blackberry | 100 gr | 1,4 gr |
Σμέουρο (Red Raspberries) | 100 gr | 1,3 gr |
Γκότζι Μπέρι | 100 gr | 14,26 gr |
Αβοκάντο | 100 gr | 2 gr |
Βρήκες το κείμενο “Φρούτα πλούσια σε πρωτεΐνη” ενδιαφέρον;
Κάνε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνεις κάθε νέα δημοσίευση για τη διατροφή τον αθλητισμό και το τρέξιμο.
Πηγή κεντρικής φωτογραφίας [1]