Η συνάντηση είχε καθοριστεί για την Κυριακή νωρίς το πρωί στα βασιλικά κτήματα. Καθώς το ξυπνητήρι χτυπά στις 5:50 π.μ. η διαδρομή μέχρι το μετρό θυμίζει έντονα το ξεχωριστό πρωινό ξύπνημα για την μεταφορά στον Μαραθώνα στις αρχές του Νοέμβρη.

Ίσως την μοναδική μέρα της εβδομάδας που μπορείς να αγνοήσεις το ξυπνητήρι, με ένα μαγικό τρόπο βρίσκεσαι καθ’οδόν για το long run.

βασιλικά κτήματαΑπό το πρώτο σημείο συνάντησης στο Μαρούσι, φτάνουμε στην γέφυρα της Βαρυμπόμπης όπου εκεί μας περιμένει η δεύτερη παρέα. Μέσα σε λίγα λεπτά βρισκόμαστε στην άνω Βαρυμπόμπη και την στροφή που οριοθετεί την περιοχή που χαρακτηρίζεται “Βασιλικά Κτήματα Τατοΐου“.

Μπροστά μας απλώνεται μια πλούσια δασική περιοχή με έντονη βλάστηση, χωμάτινους δρόμους και δεκάδες μονοπάτια. Η πυκνή ομίχλη και η έντονη υγρασία που άγγιζε το 96% δημιουργούν ένα ξεχωριστό τοπίο μερικά χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Μετά από μια ώρα χωμάτινης διαδρομής με ήπια ανηφόρα κατηφορίζουμε το μονοπάτι και σιγά σιγά επιστρέφουμε στην αφετηρία.

2 ώρες εξαιρετικής ομορφιάς και το τοπίο της Πάρνηθας σε καλεί να το επισκεφτείς ξανά, να το εξερευνήσεις και να λαχανιάσεις μέσα στα μονοπάτια του.

Πληροφορίες & Χαρακτηριστικά διαδρομής

  • Περιοχή: Βαρυμπόμπη – Πάρνηθα
  • Απόσταση από το κέντρο της Αθήνας: 30km
  • Πρόσβαση: Mε αυτοκίνητο
  • Τύπος διαδρομής: Βουνό ήπιας δυσκολίας (ανάλογα την διαδρομή)
  • Χάρτης Ενδεικτικής διαδρομής (υψομετρικές διαφορές):  https://connect.garmin.com/modern/activity/1009755522
  • Google Maps: Street View1, Street View2

    Βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον;
    Κάνε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνεις κάθε νέα δημοσίευση για το τρέξιμο, την άθληση και την διατροφή.Βασιλικά Κτήματα

DSC04453

DSC04455

βασιλικά κτήματα Διαδρομή, τρέξιμο, Πάρνηθα, Τατόι, running

Πηγή φωτογραφιών John, PeterK

Με το παρόν άρθρο το running-scenes.gr εγκαινιάζει μια σειρά από δημοσιεύεις “Διαδρομές σχετικά με τις περιοχές της Αθήνας ενδείκνυται για τρέξιμο και άθληση.

Διάβασε σχετικά: |  Σκαλάκια: Βελτιώστε τεχνική και ταχύτητα στο τρέξιμο(video)