0
(0)

Τι είναι τρέξιμο; Σε αυτό το ερώτημα υπάρχουν εκατοντάδες ή ίσως χιλιάδες απαντήσεις που μπορείς να δώσεις ώστε να περιγράψεις όλα όσα περικλείονται γύρω από το τρέξιμο.

Τι απαντήσεις άραγε θα μπορούσε να δώσει ένας υπολογιστής ή αλλιώς ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης;

Με αφορμή την εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT, η οποία – όχι άδικα -έχει γίνει viral στην τεχνολογική κοινότητα, το Running Scenes πειραματίστηκε και “ρώτησε” : “Τι είναι τρέξιμο;“.

Ποία άραγε ήταν η απάντηση που έδωσε το bot τεχνητής νοημοσύνης;


Συμπλήρωσε τη φόρμα για να λάβεις στο inbox σου κάθε νέα δημοσίευση!

Processing…
Ένα μικρό βήμα ακόμα 😉 Έλεγξε το email σου για να ολοκληρώσεις της εγγραφή σου 😉

Κάνοντας κλικ στην υποβολή, συμφωνείς να κοινοποιήσεις το email σου στο Running Scenes για να λαμβάνεις ενημερώσεις και άλλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής που είναι διαθέσιμος σε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα λάβεις.

Για εγγραφή στα newsletters μέσω κινητών συσκευών συμπλήρωσε εδώ τη φόρμα εγγραφής.


H αφορμή

Η αφορμή για το παρόν κείμενο ήταν η νέα δωρεάν έκδοση του ChatGPT το οποίο έχει γίνει viral από τα μέσα Νοεμβρίου του 2022.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα εξελιγμένο ChatBot το οποίο με τη δύναμη της τεχνολογίας και των δεδομένων μπορεί να δημιουργήσει κείμενα, να γράψει ποιήματα, να περιγράψει συνταγές ακόμα και να δημιουργήσει ολοκληρωμένα άρθρα.

Πριν δούμε τις απαντήσεις που έδωσε ο εξελιγμένος υπολογιστής τεχνητής νοημοσύνης ας κάνουμε μια μικρή εισαγωγή στο τι είναι ένα Chat bot.

Τι είναι τρέξιμο; Πως η τεχνητή νοημοσύνη απαντά
Τρέξιμο στο βουνό – running in mountain – Μια εικόνα που δημιουργήθηκε με χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ)

Τι μπορεί να κάνει ένα chatbot;

Το chatbot είναι ένα πρόγραμμα υπολογιστή που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (AI) και επεξεργασία φυσικής γλώσσας (NLP) για να κατανοήσει τις ερωτήσεις που λαμβάνει και να αυτοματοποιήσει τις απαντήσεις σε αυτές.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σύγχρονο υπολογιστικό μοντέλο που μπορεί να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα προσομοιώνοντας την ανθρώπινη συνομιλία.

Τι είναι το ChatGPT?

Το ChatGPT είναι ένα λογισμικό που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να παράξει κείμενο το οποίο μοιάζει εκπληκτικά με κείμενο που έχει παραχθεί από άνθρωπο.

Ορισμένα από τα χαρακτηριστικά της τελευταίας έκδοσης του ChatGPT περιλαμβάνουν την απάντηση σε επακόλουθες ερωτήσεις, την αμφισβήτηση λανθασμένων υποθέσεων, την απόρριψη ακατάλληλων ερωτημάτων ακόμα και την παραδοχή των λαθών του.

Με απλά λόγια πρόκειται για ένα υπολογιστή που μπορεί να προσημειώνει με ακρίβεια την ανθρώπινη συμπεριφορά δίνοντας απαντήσεις κειμένου σε διάφορα ερωτήματα.

Η ερώτηση στα ελληνικά

Μπαίνοντας στη δωρεάν online εφαρμογή του ChatGPT το αρχικό ερώτημα που θέσαμε στον υπολογιστή ήταν στα ελληνικά.

Ωστόσο, όπως φαίνεται και στο αποτέλεσμα της εικόνας, ο αλγόριθμος δεν έχει “εκπαιδευτεί” αρκετά καλά στα ελληνικά με αποτέλεσμα η απάντηση να έχει κάποιες συντακτικές αστοχίες.

Η απάντηση που δημιούργησε ο υπολογιστής ήταν:

Τι είναι τρέξιμο; Πως η τεχνητή νοημοσύνη απαντά
Με την ερώτηση στα ελληνικά η απάντηση περιείχε συντακτικές αστοχίες.

Τι είναι τρέξιμο;

Το τρέξιμο είναι μια μορφή φυσικής άσκησης όπου ένας άνθρωπος κινείται γρήγορα περπατώντας, κατά κανόνα για διασκέδαση ή φυσική κατάσταση. Είναι ένας τύπος αερόβιας δραστηριότητας που βοηθάει στη βελτίωση της καρδιοπαθητικής υγείας και της αντοχής δυναμώνων της καρδιάς και την αύξηση της αίματος στα μυϊκά σώματα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τρέξετε, όπως το ντεμπούτο, το καυτό τρέξιμο και το μακρύ τρέξιμο. Το ντεμπούτο συμπεριλαμβάνει το τρέξιμο σε μικρές αποστάσεις με πολύ μεγάλη ταχύτητα, ενώ το καυτό τρέξιμο είναι ένας πιο αργός, περισσότερο διασκεδαστικός τρόπος τρέξιμο που κατά κανόνα γίνεται για μακρύτερες αποστάσεις. Το μακρύ τρέξιμο είναι ένας τύπος πρωταθλήματος αντοχή

Κάνοντας την ερώτηση στα αγγλικά

Γνωρίζοντας ότι ο υπολογιστής προσημειώνει καλύτερα την ανθρώπινη επικοινωνία στην αγγλικά γλώσσα, το αρχικό ερώτημα αναθεωρήθηκε στα αγγλικά ζητώντας ένα κείμενο με τουλάχιστον 400 λέξεις.

Τι είναι τρέξιμο; Πως η τεχνητή νοημοσύνη απαντά
Η απάντηση στο αγγλικό ερώτημα ήταν συντακτικά πιο ολοκληρωμένη

What is running? Please provide a text with more than 400 words

Running is a form of physical exercise in which a person moves quickly on foot, typically for leisure or fitness. It is a type of aerobic activity that helps to improve cardiovascular health and endurance by strengthening the heart and increasing blood flow to the muscles.

There are many different ways to run, including sprinting, jogging, and long-distance running. Sprinting involves running short distances at a very high speed, while jogging is a slower, more leisurely form of running that is typically done for longer distances. Long-distance running is a type of endurance event in which runners cover distances of several miles or more.

To get started with running, it is important to choose a comfortable pair of shoes that provide proper support and cushioning for the feet. It is also a good idea to stretch before and after running to help prevent injury and muscle strain.

There are many benefits to running, both physical and mental. Regular running can help to improve cardiovascular fitness, increase muscle strength and flexibility, and boost the immune system. It can also help to reduce stress, improve sleep, and increase energy levels.

In addition to the physical benefits, running can also be a great way to relieve stress and improve mental health. Many people find that running helps to clear their mind and can be a meditative or contemplative activity. It can also be a great way to meet new people and make friends, as there are many running clubs and groups that meet regularly to train and run together.

If you are new to running, it is important to start slowly and gradually increase your distance and intensity over time. This will help to reduce the risk of injury and allow your body to adapt to the demands of running. It is also a good idea to listen to your body and pay attention to any pain or discomfort that you may feel while running. If you experience pain or discomfort, it is important to stop running and seek medical attention if necessary.

Overall, running is a great form of exercise that can provide numerous physical and mental health benefits. Whether you are a seasoned runner or just starting out, there are many different ways to enjoy the sport and improve your health and well-being.

Η απάντηση που έδωσε ο υπολογιστής

Από την ανάγνωση του αγγλικού κειμένου φαίνεται ότι ο υπολογιστής δίνει μια αρκετά ολοκληρωμένη απάντηση η οποία συνοδεύεται από αναφορές στα οφέλη του τρεξίματος και σε κάποιες βασικές συμβουλές.

Το αποτέλεσμα φαίνεται εντυπωσιακό και δείχνει μερικές από τις δυνατότητες που έχει η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στη σύγχρονη εποχή.

Βέβαια, την ώρα που γεννιούνται ηθικά διλήμματα για την επιστήμη της τεχνητής νοημοσύνης και των υπολογιστών, ένα ερώτημα δεν μπορεί να απαντηθεί με σιγουριά.

Θα μπορέσουν άραγε οι υπολογιστές να ξεπεράσουν τον άνθρωπο;

Ακολουθεί το μεταφρασμένο κείμενο στα ελληνικά

Τι είναι τρέξιμο; Πως η τεχνητή νοημοσύνη απαντά
Παραγωγή φωτογραφίας από κείμενο με χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Το τρέξιμο είναι μια μορφή σωματικής άσκησης κατά την οποία ένα άτομο κινείται γρήγορα με τα πόδια, συνήθως για αναψυχή ή φυσική κατάσταση. Είναι ένας τύπος αερόβιας δραστηριότητας που βοηθά στη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας και της αντοχής ενισχύοντας την καρδιά και αυξάνοντας τη ροή του αίματος στους μύες.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να τρέξετε, όπως το σπριντ, το τζόκινγκ και το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων. Το σπριντ περιλαμβάνει το τρέξιμο σε μικρές αποστάσεις με πολύ υψηλή ταχύτητα, ενώ το τζόκινγκ είναι μια πιο αργή, πιο χαλαρή μορφή τρεξίματος που συνήθως γίνεται για μεγαλύτερες αποστάσεις. Το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων είναι ένας τύπος αγώνων αντοχής στον οποίο οι δρομείς καλύπτουν αποστάσεις αρκετών μιλίων ή περισσότερο.

Για να ξεκινήσετε με το τρέξιμο, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα άνετο ζευγάρι παπούτσια που παρέχουν σωστή στήριξη και αντικραδασμική προστασία στα πόδια. Είναι επίσης καλή ιδέα να κάνετε διατάσεις πριν και μετά το τρέξιμο για να αποτρέψετε τραυματισμούς και μυϊκή καταπόνηση.

Υπάρχουν πολλά οφέλη στο τρέξιμο, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Το τακτικό τρέξιμο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της καρδιαγγειακής φυσικής κατάστασης, στην αύξηση της μυϊκής δύναμης και ευελιξίας και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του στρες, στη βελτίωση του ύπνου και στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας.

Εκτός από τα σωματικά οφέλη, το τρέξιμο μπορεί επίσης να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακουφίσετε το άγχος και να βελτιώσετε την ψυχική υγεία. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ότι το τρέξιμο βοηθά να καθαρίσουν το μυαλό τους και μπορεί να είναι μια διαλογιστική ή στοχαστική δραστηριότητα. Μπορεί επίσης να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε νέους ανθρώπους και να κάνετε φίλους, καθώς υπάρχουν πολλές ομάδες και σύλλογοι τρεξίματος που συναντώνται τακτικά για να προπονηθούν και να τρέξουν μαζί.

Εάν είστε νέος στο τρέξιμο, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε αργά και να αυξάνετε σταδιακά την απόσταση και την έντασή σας με την πάροδο του χρόνου. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου τραυματισμού και θα επιτρέψει στο σώμα σας να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του τρεξίματος. Καλό είναι επίσης να ακούτε το σώμα σας και να δίνετε προσοχή σε κάθε πόνο ή ενόχληση που μπορεί να νιώσετε ενώ τρέχετε. Εάν αισθανθείτε πόνο ή ενόχληση, είναι σημαντικό να σταματήσετε το τρέξιμο και να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια εάν είναι απαραίτητο.

Συνολικά, το τρέξιμο είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης που μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία. Είτε είστε έμπειρος δρομέας είτε μόλις ξεκινάτε, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσετε το άθλημα και να βελτιώσετε την υγεία και την ευεξία σας.


Ακολούθησε το Running Scenes στα Social


Συμπλήρωσε τη φόρμα για να λάβεις στο inbox σου κάθε νέα δημοσίευση!

Processing…
Ένα μικρό βήμα ακόμα 😉 Έλεγξε το email σου για να ολοκληρώσεις της εγγραφή σου 😉

Κάνοντας κλικ στην υποβολή, συμφωνείς να κοινοποιήσεις το email σου στο Running Scenes για να λαμβάνεις ενημερώσεις και άλλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής που είναι διαθέσιμος σε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα λάβεις.

Για εγγραφή στα newsletters μέσω κινητών συσκευών συμπλήρωσε εδώ τη φόρμα εγγραφής.


  • Οι φωτογραφίες του κειμένου δημιουργήθηκαν με χρήση της εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης: https://creator.nightcafe.studio/
  • Το κείμενο της απάντησης στην ερώτηση “Τι είναι τρέξιμο” παράχθηκε από το chatbot https://chat.openai.com/

Βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον; 😉

Κάνε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσεις!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Θες να γίνεις ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτήν την ανάρτηση; 😉