Στην σελίδα συχνές ερωτήσεις θα βρεις απαντήσεις στα πιο συνηθισμένα ερωτήματα γύρω από τον αθλητισμό, τη διατροφή και την υγεία. Τι είναι αερόβια και αναερόβια γυμναστική, ποιες είναι οι κενές θερμίδες και ποιοι υδατάνθρακες χαρακτηρίζονται ως λευκοί.

Παράλληλα, στη σελίδα συχνές ερωτήσεις θα βρεις αναφορές σε βασικές έννοιες και ορισμούς με θεματολογία την άθληση και και τη διατροφή.


Τι είναι Μέγιστη Καρδιακή Συχνότητα;

Μέγιστη Καρδιακή Συχνότητα (ΜΚΣ) ονομάζεται ο μέγιστος αριθμός παλμών ανά λεπτό στον οποίο φτάνει η καρδιά κατά την μέγιστη φόρτιση. Εναλλακτικά πρόκειται για το μέγιστο ρυθμό με τον οποίο μπορεί να χτυπήσει η καρδιά σου μέσα σε ένα λεπτό. Μάθε περισσότερα>>

Τι είναι αερόβια άσκηση (cardio);

Με τον όρο αερόβια άσκηση ή καρδιαγγειακή άσκηση ή cardio ονομάζουμε την άσκηση χαμηλής ή υψηλής έντασης όπου ο οργανισμός παράγει ενέργεια κυρίως με χρήση του οξυγόνου. Ουσιαστικά οι ανάγκες του οργανισμού για ενέργεια καλύπτονται μέσω του οξυγόνου και της διαδικασία του αερόβιου μεταβολισμού (aerobic metabolism). Μάθε περισσότερα>>

Τι είναι κενές θερμίδες;

Κενές ή άδειες θερμίδες ονομάζονται οι θερμίδες που συναντώνται σε τρόφιμα και ποτά με τη μορφή κυρίως ζάχαρης και περιέχουν ελάχιστα ή καθόλου θρεπτικά συστατικά. Μάθε περισσότερα>>

Τι ονομάζεται καθυστερημένη μυϊκή κακουχία (DOMs);

Tο αίσθημα της κακουχίας και του πόνου, το γνωστό “πιάσιμο” στους μύες, μετά από έντονη αθλητική άσκηση και δραστηριότητα ονομάζεται καθυστερημένη μυϊκή κακουχία (Delayed Oncet of Muscle Soreness – DOMS).
Μάθε περισσότερα>>

Τι είναι πρηνισμός;

Η ελαφριά κίνηση του πέλματος προς το εσωτερικό της φτέρνας ονομάζεται ουδέτερος πρηνισμός και ουσιαστικά αποτελεί την φυσική κίνηση του πέλματος για την απορρόφηση των κραδασμών.
Δες εδώ τον αναλυτικό οδηγό για το πως να διαλέξεις αθλητικά παπούτσια


Βρήκες ενδιαφέρον το άρθρο;

Κάνε εγγραφή στο newsletter του Running Scenes για να λαμβάνεις κάθε νέα δημοσίευση για το τρέξιμο, την άθληση και τη διατροφή.


Ακολούθησε το Running-Scenes