5
(1)

Μήπως αναζητάς ένα χειμερινό προορισμό για σκι ή για snowboard; Αν θέλεις να δεις τις Άλπεις από κοντά και να απολαύσεις μια μοναδική εμπειρία στο χιόνι, το χιονοδρομικό κέντρο στη Cervinia της Ιταλίας αποτελεί εξαιρετική επιλογή.

Στους πρόποδες των Άλπεων της Ιταλίας, το χιονοδρομικό κέντρο Cervinia προσφέρει πάνω από 300 χιλιόμετρα πίστες και εύκολη διασύνδεση με την Ελβετία και το γραφικό χωριό Zermmat (Τσερμάτ).

Με αφορμή το ένα όμορφο ταξίδι στο Ιταλικό βορά, το Running Scenes δημιούργησε το παρόν ταξιδιωτικό οδηγό που περιέχει βασικές συμβουλές και όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν ταξιδέψεις στη Cervinia της Ιταλίας.

Αν αναζητάς το επόμενο προορισμό σου για σκι στην Ιταλία αυτό το κείμενο θα σου δώσει πολλές και χρήσιμες πληροφορίες.

Ετοίμασε τα πέδιλα του σκι ή τη σανίδα σου και απόλαυσε τα βουνά των Άλπεων!

Κατάβαση προς την Cervinia


Περιεχόμενα


Συμπλήρωσε τη φόρμα για να λάβεις στο inbox σου κάθε νέα δημοσίευση!

Για εγγραφή στα newsletters μέσω κινητών συσκευών συμπλήρωσε εδώ τη φόρμα εγγραφής.

Processing…
Ένα μικρό βήμα ακόμα 😉 Έλεγξε το email σου για να ολοκληρώσεις της εγγραφή σου 😉

Κάνοντας κλικ στην υποβολή, συμφωνείς να κοινοποιήσεις το email σου στο Running Scenes για να λαμβάνεις ενημερώσεις και άλλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής που είναι διαθέσιμος σε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα λάβεις.


Τμήμα από το Χιονοδρομικό κέντρο Cervinia στην Ιταλία

Γιατί να πας στη Cervinia

 • Η μετάβαση από την Ιταλία στην Ελβετία, κάνοντας σκι ή snowboard στα βουνά των Άλπεων, αποτελεί βασικό κίνητρο για να επισκεφτείς την Cervinia.
 • Το ψηλότερο προσβάσιμο σημείο (matterhorn glacier paradise) φτάνει τα 3880 μέτρα με τη θέα να είναι μαγευτική.
 • Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά της Ευρώπης με πίστες μήκους 300km.
 • Οι πίστες είναι φαρδιές με την πλειοψηφία τους να είναι μέτριας δυσκολίας.
Μια από τις χιλιάδες πλαγιές του χιονοδρομικού κέντρου στην Ιταλία

Πότε να πας

Αν προτιμάς ήσυχες χειμωνιάτικες διακοπές και λιγότερο κόσμο, η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείς την Cervinia είναι στα μέσα Ιανουαρίου. Το χιόνι θα είναι πυκνό ενώ το χωριό και οι πίστες δεν “βουλιάζουν” από κόσμο.

Παράλληλα, την περίοδο χαμηλής ζήτησης θα βρεις καταλύματα σε πιο προσιτές τιμές.

Τουριστική περίοδος με χαμηλή ζήτηση:

 • Από 26/10 έως 20/12
 • Από 07/01 έως 31/01
 • Από 09/03 έως 03/05

Τουριστική περίοδος με υψηλή ζήτηση:

 • Από 21/12 έως 06/01
 • Από 01/02 έως 08/03
Το χαρακτηριστικό ρολόι στο κέντρο της Cervinia – Στο βάθος το βουνό Matterhorn

Που είναι η Cervinia

Η Cervinia βρίσκεται στη βορειοδυτική Ιταλία δίπλα στην όμορφη κοιλάδα της Aosta (Aosta) ανάμεσα στις κορυφές των βουνών των Άλπεων. Το γραφικό χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 2000 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, στους πρόποδες του βουνού Μάττερχορν ή όρος Τσερβίνο.

To Μάττερχορν αποτελεί χαρακτηριστικό βουνό των Άλπεων στα σύνορα Ιταλίας και Ελβετίας και αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για τους λάτρεις του σκι αλλά και τους ορειβάτες.

Το χιονοδρομικό κέντρο Breuil-Cervinia- ​Valtournenche

Η Cervinia αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή χιονοδρομικό θέρετρα στην Ευρώπη. Το χιόνι είναι εγγυημένο από τα τέλη Νοεμβρίου έως και τα μέσα Μαΐου ενώ οι μεγάλες χιολιομετρικά πίστες θα ικανοποιήσουν κάθε αρχάριο και έμπειρο σκιέρ ή snowboarder.

Οι πίστες στη Cervinia δεν έχουν δέντρα ενώ στο Ελβετικό τομέα θα χιονοδρομήσεις ανάμεσα σε δέντρα και δίπλα σε ποτάμια.

Σε πολλές αναφορές το θέρετρο ονομάζεται και Cervinia Valtournenche ενώ λαμβάνοντας υπόψη και τις ελβετικές πλαγιές το σύμπλεγμα αποκαλείται Zermatt/​Breuil-Cervinia/​Valtournenche – Matterhorn

Πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο μπορείς να έχεις από 2 σημεία της Ιταλίας: Την Cervinia και το Valtournenche.

Πανοραμική θέα από τμήμα του χιονοδρομικού κέντρου

Βασικές περιοχές και σύνδεση με την Ελβετία

Το χιονοδρομικό στη Cervinia έχεις 3 βασικές περιοχές

 • Plan Maison: μεγάλες πίστες με υψομετρική περίπου 1400μ
 • The Laghi Cime Bianche μεγαλύτερες πίστες με υψομετρική 1800μ. Συνδέεται με τις περιοχές πάνω από το χωρίο Valtournenche.
 • Zermatt: Πρόκειται για το Ελβετικό τμήμα στο οποίο υπάρχουν περισσότερα δέντρα.

ΤΙP!: Επίλεξε να επισκεφτείς το χιονοδρομικό κέντρο στη Cervinia από τα μέσα Ιανουαρίου όπου το κόστος διαμονής είναι μειωμένο.

Ο χάρτης του Χιονοδρομικού Zermatt/​Breuil-Cervinia/​Valtournenche – Matterhorn
[Κατέβασε το χάρτη σε μεγάλη ανάλυση ]

Μήκος πιστών

Οι πίστες στη Cervinia έχουν μήκος 120 km ενώ μαζί με την περιοχή της Ελβετίας (Zermatt) το συνολικό μήκος φτάνει τα 320 km. Αναλυτικά:

 • 220 km μέτριας δυσκολίας
 • 75 km για αρχάριους
 • 27 km για έμπειρους

Ενδιαφέρουσες διαδρομές

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η 30 χιλιομέτρων διαδρομή Νο7 που ξεκινά από το Plateau Rosa στα 3480 μέτρα και καταλήγει στη Cervinia έχοντας υψομετρική διαφορά 1000 μέτρα.

Στο Ελβετικό κομμάτι προτείνονται οι πίστες που βρίσκονται ανάμεσα στο Rothon (3103 μέτρα) και στο Rote Nase (3247 μέτρα). Προς την επιστροφή προς την Ιταλία, μια στάση στο Zermatt είναι αναγκαία, την ίδια ώρα που η κορυφή Gornergrat (3089 μέτρα) μια ενδιαφέρουσα επιλογή.

Το χιονοδρομικό κέντρο της Cervinia θέλει φαντασία και διάθεση.

Πάρε το χάρτη και σχεδίασε δεκάδες διαδρομές.

Ξεκινώντας χιονοδρομία από την πίστα #24

Ημερήσιο εισιτήριο (Ski Pass)

Το ski pass για το χιονοδρικό κέντρο της Cervinia χωρίζεται σε 3 βασικές κατηγορίες

 • InternationalΖermatt/​Cervinia/​Valtournenche (Από 67 ευρώ)*: Για να κινηθείς σε όλο το μήκος του χιονοδρομικού και να επισκεφτείς τις ελβετικές πλαγιές. Για το ημερήσιο εισιτήριο το κόστος ξεκινά από τα 63 ευρώ που με την προσθήκη ασφάλειας φτάνει τα 67 ευρώ.
 • Local – Cervinia/​Valtournenche (Από 45 ευρώ)*: Για να κινηθείς στην Ιταλική πλευρά. Αποτελεί ιδανική επιλογή στην περίπτωση που η διασύνδεση με την Ελβετία είναι κλειστή λόγω καιρικών συνθηκών. Το ημερήσιο εισιτήριο κοστίζει 45 ευρώ.
 • Local – Valtournenche (Από 33 ευρώ)*: Για να κινηθείς στο μικρότερο Ιταλικό τμήμα. Αποτελεί την πιο φτηνή επιλογή με περιορισμένες όμως επιλογές ως προς τις πίστες. Το ημερήσιο εισιτήριο κοστίζει 33 ευρώ.
 • Αναλυτικά οι τιμές διαθέσιμες εδώ.

*Οι παραπάνω τιμές είναι ενδεικτικές και είναι πιθανό να έχουν τροποποιηθεί.

TIP: Προτίμησε ημερήσιο εισιτήριο ειδικά τις περιόδους όπου υπάρχουν έντονες καιρικές αλλαγές.

Χιονοδρομία στο Ελβετικό τμήμα – Στο βάθος το γραφικό χωριό Τσερμάτ – Zermat

Επίσκεψη στο Zermatt της Ελβετίας

Η χιονοδρομία προς την Ελβετική πλευρά και το γραφικό χωρίο Zermmatt (Τσερμάτ) είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσεις.

TIP:Από τις πίστες μπορείς να περπατήσεις μέσα στο χωριό και αφήνοντας τον εξοπλισμό σε ειδικούς χώρους να περπατήσεις στους κεντρικούς δρόμους.Η χιονοδρομία στις Ελβετικές Άλπεις θα πρέπει να γίνει τις ημέρες καλοκαιρίας και απαιτεί καλό προγραμματισμό. Απολαμβάνοντας τις καταβάσεις να έχεις το βλέμμα στο ρολόι για την επιστροφή καθώς τα lifts από την Ελβετική στην Ιταλική πλευρά “κλείνουν” σταδιακά.

TIP:Είναι σημαντικό να ξεκινήσεις νωρίς το πρωί γιατί θα χρειαστείς τουλάχιστον μια ώρα για να περάσεις στην Ελβετία.

Το ποτάμι που διασχίζει το Zermatt – Στο βάθος το χαρακτηριστικό βουνό Matterhorn

Μην ξεχάσεις το Bombardino

Αν επισκεφτείς την Ιταλία το χειμώνα μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το Bombardino. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό ιταλικό ποτό το οποίο καταναλώνεται τους χειμερινούς μήνες κυρίως στα χιονοδρομικά κέντρα των Ιταλικών βουνών.

To Bombardino περιέχει Κονιάκ και λικέρ αυγού (Advocaat) ενώ σερβίρεται ζεστό σε μικρό ποτήρι και γαρνιρισμένο με σαντιγί.

TIP: Πριν κατέβεις από τις πλαγιές κάνε μια στάση στα σαλέ του χιονοδρομικού για Calimero ή Bombardino.

Η πλούσια του Calimero γεύση και η μοναδική θέα αποτελούν αξέχαστη εμπειρία

Μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση με Ελληνικά στοιχεία είναι το Calimero το οποίο αποτελεί παραλλαγή του Bombarino και περιέχει καφέ εσπρέσο.

To επιβλητικό Μάττερχορν

Το βουνό Matterhorn (Μάττερχορν) ή όρος Τσερβίνο βρίσκεται στα σύνολα Ιταλίας και Ελβετίας και αποτελεί σημείο αναφοράς στην περιοχή. Το ύψος του φτάνει τα 4.478 μέτρα και αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα βουνά για τους ορειβάτες.

Η ονομασία του προέρχεται από τη Γερμανική γλώσσα και τις λέξεις meador (ενδιάμεσος) και peak (κορυφή)[1]. To Ιταλικό του όνομα Cervino έχει τη βάση του στη λατινική λέξη silva που σημαίνει δάσος.

To Μάττερχορν(Matterhorn 4.478 μ.) ανάμεσα στις κορυφές των Άλπεων


Πως θα ταξιδέψεις για την Cervinia

Για να φτάσεις στο χωριό Cervinia θα χρειαστείς περίπου 2,5 ώρες από το αεροδρόμιο του Μιλάνου Malpensa το οποίο συνδέεται απευθείας με πτήσεις από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Εναλλακτικές επιλογές αποτελούν το αεροδρόμιο του Τορίνο(2 ώρες από τη Cervinia) και το αεροδρόμιο της Γενεύης στην Ελβετία (3 ώρες από τη Cervinia ).

Διαμονή

Η ενοικίαση ενός σπιτιού είναι μια επιλογή που θα πρέπει να εξετάσεις. Το μαγείρεμα σε ένα διαμέρισμα θα περιορίσει τα έξοδα του ταξιδιού καθώς το φαγητό είναι αρκετά ακριβό συγκριτικά με τα ελληνικά δεδομένα. Ενδεικτικά, το κόστος για φαγητό στα εστιατόρια του χωριού, ξεκινά από τα 25 ευρώ το άτομο και ανεβαίνει ανάλογα με την περίσταση.

Για μια πιο οικονομική διαμονή μπορείς να επιλέξεις περιοχές γύρω από την Cervinia και συγκεκριμένα στο Ιταλικό τμήμα της κοιλάδας Αόστα.

Η κοιλάδα της Αόστα ή Αόστης (Valle d’Aosta) βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά των Άλπεων στο σύμπλεγμα Γαλλίας, Ελβετίας και Ιταλίας.

TIP!: Για να μειώσεις κόστος διαμονής μπορείς να αναζητήσεις ξενοδοχεία στο ήσυχο χωριό Valtournenche που βρίσκεται δέκα λεπτά από τη Cervinia.

Μερικές από τις δεκάδες πίστες του χιονοδρομικού της Cervinia

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Για τη μεταφορά από το αεροδρόμιο προς τη Cervinia το αυτοκίνητο αποτελεί ενδεδειγμένη πρόταση. Η ενοικίαση εντός αυτοκινήτου μπορεί να γίνει online ωστόσο θα πρέπει να λάβεις υπόψη πως κατά την παραλαβή από το αεροδρόμιο ίσως σε περιμένει άλλο αυτοκίνητο από αυτό που έχεις προκρατήσει.

TIP! Είναι σημαντικό να λάβεις υπόψη πως θα χρειαστείς ένα diesel ευρύχωρο όχημα το οποίο θα χωράει το εξοπλισμό σου για το βουνό.


Συμπλήρωσε τη φόρμα για να λάβεις στο inbox σου κάθε νέα δημοσίευση!

Για εγγραφή στα newsletters μέσω κινητών συσκευών συμπλήρωσε εδώ τη φόρμα εγγραφής.

Processing…
Ένα μικρό βήμα ακόμα 😉 Έλεγξε το email σου για να ολοκληρώσεις της εγγραφή σου 😉

Κάνοντας κλικ στην υποβολή, συμφωνείς να κοινοποιήσεις το email σου στο Running Scenes για να λαμβάνεις ενημερώσεις και άλλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής που είναι διαθέσιμος σε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα λάβεις.


Ενοικίαση εξοπλισμού για σκι ή snowboard

Σε περιπτώσεις μεγάλη τουριστικής κίνησης είναι καλύτερο να νοικιάζεις τον εξοπλισμό σου online για να διασφαλίσεις τη διαθεσιμότητα του τις ημέρες που θα βρίσκεσαι στις πίστες.

Στην περίοδο χαμηλής τουριστικής κίνησης, το κόστος για ενοικίασης εξοπλισμού σκι για 4 ημέρες (πέδιλα, μπότες, μπατόν) κυμαίνεται μεταξύ 70 – 80 ευρώ.

Νυχτερινή ζωή

Το χωριό της Cervinia έχει περιορισμένη νυχτερινή ζωή ωστόσο υπάρχουν μερικά μπαρ-εστιατόρια με αρκετό ενδιαφέρον.

TIP:Αν θες να διασκεδάσεις προτίμησε τα σαλέ που βρίσκονται στις πλαγιές των Άλπεων και στο χιονοδρομικό κέντρο.

Η θέα είναι μαγευτική!Φαγητό

Στο τουριστικό θέρετρο της Cervinia θα βρεις αρκετές επιλογές για φαγητό ωστόσο το κόστος παραμένει υψηλό και η ποιότητα μέτρια. Τα περισσότερα ξενοδοχεία διαθέτουν εστιατόριο ενώ υπάρχουν μερικές παραδοσιακές τρατορίες με πιο προσιτές τιμές και αρκετά καλό φαγητό.

TIP: Το φαγητό στα σαλέ ανάμεσα στις πίστες είναι αρκετά καλό και προσφέρει πολλές και πλούσιες ιταλικές επιλογές

Εναλλακτικά μπορείς να αναζητήσεις το γεύμα σου στο χωριό Valtournenche που βρίσκεται δέκα λεπτά από τη Cervinia.

Πίστα στο ελβετικό τμήμα – Στο βάθος το Zermmat

Συμβουλές για το ταξίδι στη Cervinia

 • Μέτα την χιονοδρομία και την απαιτούμενη ξεκούραση μπορείς να επισκεφτείς την πόλη της Αόστα για μια όμορφη βραδινή βόλτα και φαγητό.
 • Αν ταξιδέψεις οδικός από το Μιλάνο προς την Cervinia, αξίζει να κάνει μια στάση στο γραφικό Κόμο (Como).
 • Στην περίπτωση που μετακινηθείς προς το Ελβετικό τμήμα του χιονοδρομικού κέντρου μην ξεχάσεις να ενεργοποιήσεις κάποιο travel pass (περίπου 7 ευρώ την ημέρα) από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας που ανήκεις. Η Ελβετία δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή ένωση και δεν ισχύει το δωρεάν roaming.
 • Για τη μετάβαση στην Ελβετία δεν απαιτείται κάποιο ταξιδιωτικό έγγραφο.

TIP: Μπορείς να βάλεις το κινητό σε διαδικασία πτήσης (airplane mode) για να αποθανατίσεις τα πανέμορφα τοπία, χωρίς υπέρογκες χρεώσεις.

Πού βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Cervinia;

To χιονοδρομικό κέντρο Cervinia βρίσκεται στη βορειοδυτική Ιταλία δίπλα στην όμορφη κοιλάδα της Aosta (Aosta) ανάμεσα στις κορυφές των βουνών των Άλπεων. Το γραφικό χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 2000 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, στους πρόποδες του βουνού Μάττερχορν ή όρος Τσερβίνο.

Πιο είναι το μήκος των πιστών στο χιονοδρομικό κέντρο Breuil-Cervinia- ​Valtournenche;

Οι πίστες στη Cervinia έχουν μήκος 120 km ενώ μαζί με την περιοχή της Ελβετίας (Zermatt) το συνολικό μήκος φτάνει τα 320 km.
Αναλυτικά:
220 km μέτριας δυσκολίας
75 km για αρχάριους
27 km για έμπειρους

Πώς θα ταξιδέψεις για την Cervinia;

Για να φτάσεις στο χωριό Cervinia θα χρειαστείς περίπου 2,5 ώρες από το αεροδρόμιο του Μιλάνου Malpensa το οποίο συνδέεται απευθείας με πτήσεις από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.
Εναλλακτικές επιλογές αποτελούν το αεροδρόμιο του Τορίνο(2 ώρες από τη Cervinia) και το αεροδρόμιο της Γενεύης στην Ελβετία (3 ώρες από τη Cervinia ).

Γιατί να παω στη Cervinia;

Η μετάβαση από την Ιταλία στην Ελβετία, κάνοντας σκι ή snowboard στα βουνά των Άλπεων, αποτελεί βασικό κίνητρο για να επισκεφτείς την Cervinia.
Το ψηλότερο προσβάσιμο σημείο (matterhorn glacier paradise) φτάνει τα 3880 μέτρα με τη θέα να είναι μαγευτική.
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά της Ευρώπης με πίστες μήκους 300km.
Οι πίστες είναι φαρδιές με την πλειοψηφία τους να είναι μέτριας δυσκολίας.


Συμπλήρωσε τη φόρμα για να λάβεις στο inbox σου κάθε νέα δημοσίευση!

Για εγγραφή στα newsletters μέσω κινητών συσκευών συμπλήρωσε εδώ τη φόρμα εγγραφής.

Processing…
Ένα μικρό βήμα ακόμα 😉 Έλεγξε το email σου για να ολοκληρώσεις της εγγραφή σου 😉

Κάνοντας κλικ στην υποβολή, συμφωνείς να κοινοποιήσεις το email σου στο Running Scenes για να λαμβάνεις ενημερώσεις και άλλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής που είναι διαθέσιμος σε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα λάβεις.Βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον; 😉

Κάνε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσεις!

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 1

Θες να γίνεις ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτήν την ανάρτηση; 😉