0
(0)

Έμπνευση μια λέξη με πολιτιστικό και κυρίως καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Το ελιξίριο κάθε καλλιτέχνη, κάθε ποιητή, κάθε τραγουδοποιού, κάθε δημιουργού. Απροσδιόριστο, αόριστο, τυχαίο και χρονικά ασύμμετρο. Αρκεί ένας μικρός συγχρονισμός, μια στιγμή, μια εικόνα, ένα χαμόγελο, μια κίνηση ή μια λέξη ώστε τελικά:

H έμπνευση να γίνει στίχος, μουσική, πίνακας, σκέψη, συναίσθημα, εικόνα, δημιουργία και κίνητρο.

Τι είναι άραγε αυτό που μπορεί να εμπνεύσει;

Αρχικά είναι το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και εν συνεχεία όλα όσα συντελούν στη συγκρότησή του, σαν μια γενικευμένη οντότητα. Η φύση, η ύλη, η κοινωνία, οι άνθρωποι και όλοι οι σύνδεσμοι που υπάρχουν ανάμεσα τους επιδρώντας αμφίδρομα.

Είναι σημαντικό να εμπνέεσαι από ανθρώπους και ακόμη πιο σπουδαίο να εμπνέεις ανθρώπους. Σαν την ιδανική σχέση δασκάλου μαθητή, όπου ο δάσκαλος εμπνέει τη μάθηση και καθοδηγεί τη γνώση.

Σχέση αμφίδρομη που τελειοποιείται με την αντιστροφή ρόλων ενώ ο εμπνευστής γίνεται εμπνεόμενος.

Στη γοητευτική τέχνη του εμπνέειν και εμπνέεσθαι κρύβεται μια ίσως άγνωστη αλυσιδωτή αντίδραση. Το αποτέλεσμα της έμπνευσης – με όποιον τρόπο και αν εκφράζεται, μπορεί να αποτελέσει κίνητρο, να πυροδοτήσει σκέψεις και συναισθήματα, διαμορφώνοντας τις συνθήκες για μια νέα δημιουργία, μια νέα έμπνευση.

Εξαπλώνεται γεωμετρικά. Διαχέεται στο χώρο και αντιστέκεται στη ρουτίνα της καθημερινότητας, καλύπτοντας κάθε λογής πνευματική ή σωματική ανάγκη. Ως αποτέλεσμα αυτή της έμπνευσης είναι η εσωτερική ισορροπία που φτάνχει σε χρόνο γοητευτικά αόριστο.

Είναι η μαγική τέχνη του εμπνέειν και εμπνέεσθαι.

Η μαγική τέχνη του εμπνέειν και εμπνέεσθαι.


Αφορμή για το παρόν κείμενο αποτέλεσε μια όμορφη κυκλαδίτικη παρέα που με αποτέλεσε την αφορμή για την ενασχόληση μου με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Το κείμενο αποτελεί αναδημοσίευση από το “βρεφικό” προσωπικό blog  http://ibisclub.blogspot.gr/ και συντάχθηκε με αφορμή την πρώτη συμμετοχή σε μαραθώνιο αγώνα τον Μάρτιο του 2011 στη Ρώμη της Ιταλίας.


Συμπλήρωσε τη φόρμα για να λάβεις στο inbox σου κάθε νέα δημοσίευση!

Για εγγραφή στα newsletters μέσω κινητών συσκευών συμπλήρωσε εδώ τη φόρμα εγγραφής.

Processing…
Ένα μικρό βήμα ακόμα 😉 Έλεγξε το email σου για να ολοκληρώσεις της εγγραφή σου 😉

Κάνοντας κλικ στην υποβολή, συμφωνείς να κοινοποιήσεις το email σου στο Running Scenes για να λαμβάνεις ενημερώσεις και άλλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής που είναι διαθέσιμος σε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα λάβεις.



Πηγή εικόνας Hengki Lee

Βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον; 😉

Κάνε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσεις!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Θες να γίνεις ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτήν την ανάρτηση; 😉