0
(0)

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ακούστηκε πρώτη φορά η ιδέα για κατάδυση στο Πόρτο Χέλι. Η εξοικείωση με το νερό μεγάλη: κολύμπι, sup, jet ski και ιστιοπλοΐα έχουν δημιουργήσει μια ξεχωριστή σχέση με το υδάτινο στοιχείο. Η ιδέα δεν άργησε να γίνει πραγματικότητα το καλοκαίρι του 2018 με προτροπή του S. ο οποίος κατέχει το δίπλωμα scuba diving Open Water Diver Padi.


Συμπλήρωσε τη φόρμα για να λάβεις στο inbox σου κάθε νέα δημοσίευση!

Για εγγραφή στα newsletters μέσω κινητών συσκευών συμπλήρωσε εδώ τη φόρμα εγγραφής.

Processing…
Ένα μικρό βήμα ακόμα 😉 Έλεγξε το email σου για να ολοκληρώσεις της εγγραφή σου 😉

Κάνοντας κλικ στην υποβολή, συμφωνείς να κοινοποιήσεις το email σου στο Running Scenes για να λαμβάνεις ενημερώσεις και άλλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής που είναι διαθέσιμος σε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα λάβεις.


Η προετοιμασία για την κατάδυση

Από το Πόρτο Χέλι ξεκινήσαμε προς το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο Villagio Αpollon και την αντίστοιχη παραλία. Μια όμορφη, ήσυχη και καθαρή ακτή μας περίμενε μαζί με καθαρά νερά και έντονους χρωματισμούς του μπλε . Φορώντας τις στολές μας ανεβήκαμε στη βάρκα που περιείχε τον βασικό εξοπλισμό.

Μετά από λίγα λεπτά, αγκυροβολούμε στο σημείο κατάδυσης ακούγοντας τις βασικές οδηγίες και τους κανόνες ασφαλείας: Νοήματα, εξίσωση, εισπνοή αέρα, πλευστότητα κλπ. Φοράμε τον εξοπλισμό και σε ομάδες ξεκινάμε την είσοδο στο νερό από το σκάφος.

Το μπλε ταξίδι μόλις ξεκινά!

Κατάδυση Πόρτο Χέλι Δύτες

Η εμπειρία στον βυθό

Κατάδυση και σε λίγα δευτερόλεπτα, χαζεύεις τα ψάρια με τον ήχο από τις φυσαλίδες οξυγόνου να δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο και εντυπωσιακό αίσθημα ελευθερίας.

Μια αίσθηση προσωπικής διασύνδεσης με τη φύση και τη θαλάσσια ζωή.

Αρχικά νιώθεις ένα συναίσθημα δέους που σταδιακά γίνεται ελευθερία που σε οδηγεί στο βαθύ μπλε. Το τοπίο μαγευτικό σε παρασέρνει μαζί του για να εξερευνήσεις κάθε σημείο του βυθού. Η αδρεναλίνη ανεβαίνει ωστόσο η ομορφιά που κρύβεται κάτω από την επιφάνειάς της θάλασσας σε αποζημιώνει με τον καλύτερο τρόπο.

Κατάδυση άγαλμα

Να δοκιμάσω μια κατάδυση;

Ακόμα και αν δεν είσαι εξοικειωμένος με το νερό, το scuba diving είναι δραστηριότητα λιγότερο δύσκολη απ’όσο φαίνεται. Μπορείς να δοκιμάσεις μια αρχική βουτιά ως αρχάριος σε βάθος λιγότερο από 7 μέτρα και αν σε ελκύει, τότε να προχωρήσεις σε μια σειρά μαθημάτων για την πρώτη πιστοποίηση αυτόνομης κατάδυσης.

Το κόστος για την πρώτη πιστοποίηση είναι αρκετά προσιτό ωστόσο θα σου δίνει την δυνατότητα να εξερευνήσεις τον υποθαλάσσιο κόσμο σε μεγαλύτερα βάθη.

Η ετυμηγορία; Μια εμπειρία που πρέπει να δοκιμάσεις τουλάχιστον μια φορά!

Καλές βουτιές!

  • Credits στην ομάδα του Porto Heli Scuba Diving για την θαλάσσια περιήγηση.
  • H προτροπή του S. αποτέλεσε τη βασική αιτία για άλλη μια θαλάσσια εμπειρία 😉

[ctt template=”4″ link=”eaTW1″ via=”yes” ]Scuba Diving: Μια αίσθηση προσωπικής διασύνδεσης με τη φύση και τη θαλάσσια ζωή. www.running-scenes.gr #blog[/ctt]


Τμήμα των φωτογραφιών προέρχονται από το Porto Heli Scuba Diving

Βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον; 😉

Κάνε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσεις!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Θες να γίνεις ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτήν την ανάρτηση; 😉