Καλεντάρι Αγώνες Τρεξίματος 2022

Αν αναζητάς την επόμενη συμμετοχή σου σε αγώνα τρεξίματος μπορείς να συμβουλευτείς το “Καλεντάρι Αγώνων Τρεξίματος 2022” το οποίο καταγράφει τους σημαντικότερους αγώνες δρόμου και ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα.

Πρόγραμμα αγώνων τρεξίματος 2022

 

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

1° Νάουσα Βέρμιο Marathon 6 Κορφές

21 Μαΐου - 3 Ιουνίου

1° Νάουσα Βέρμιο Marathon ‘’Six Peaks’’ Running Scenes Καλεντάρι

1° Νάουσα Βέρμιο Marathon 6 Κορφές – ΑΚΥΡΩΣΗ

Έπειτα από την αρχική μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής του 1ου <<Νάουσα Βέρμιο Marathon ” 6 κορφές ” >> απ’ τις 07/05 στις 21/05 και κάνοντας τα αδύνατα δυνατά για να ετοιμάσουμε στον απόλυτο βαθμό αυτό που οραματίστηκε ο σύλλογος μας με όρεξη και μεράκι αλλά μη έχοντας τον καιρό και την φύση σύμμαχο μας, βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε την ΑΚΥΡΩΣΗ του αγώνα μας μη μπορώντας πλέον ( μετά και τις τελευταίες βροχοπτώσεις και δυνατούς ανέμους ) να υποσχεθούμε ότι η διαδρομή θα είναι ασφαλής ( η ασφάλεια είναι η προτεραιότητα μας ) τόσο για τους αθλητές όσο και για τους εθελοντές ( μεταφορά εξοπλισμού κλπ ) και μη θέλοντας να  θέσουμε σε κίνδυνο κανέναν  καταλήγουμε στην ΑΚΥΡΩΣΗ του αγώνα για το 2022. 

Οι λόγοι που μας οδηγούν στην τελική μας απόφαση είναι οι εξής : 

 1. Ασφάλεια όλων ( αθλητών – εθελοντών )
 2. Πάνω απο 3μ χιόνι στο αλπικό κομμάτι της διαδρομής 
 3. Μεγάλες ποσότητες πεσμένων κορμών σε δύσβατα μονοπάτια τα οποία απαιτούν χρόνο για να απομακρυνθούν
 4. Αποφυγή ταλαιπωρίας – σύγχυσης των αθλητών με πιθανή ματαίωση ή αναβολή η νέα μετάθεση του αγώνα την τελευταία στιγμή

O Α.Σ Νάουσα ΒέρμιοTrail και ο Δήμος Ηρωικής πόλης Νάουσας προκηρύσσουν τη διοργάνωση του αγώνα ορεινού τρεξίματος «1° Νάουσα Βέρμιο Marathon» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Μαϊου 2022. Η Νάουσα βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού «Βέρμιο» και στο φημισμένο άλσος του ΑγίουΝικολάου από όπου πηγάζει το ποτάμι «Αράπιτσα», είναι και το σημείο εκκίνησης της διαδρομής . Η διαδρομή είναι 42 χλμ απόστασης και 2600μ υψ.διαφορά.

Περισσότερες πληροφορίες στο προσεχές διάστημα με την αναλυτική προκήρυξη του αγώνα. Μείνετε συντονισμένοι!

Ο αγώνας θα διεξαχθεί τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον COVID-19 

1° Νάουσα Βέρμιο Marathon 6 Κορφές

 

 • Τόπος Εκκίνησης:Άλσος Αγίου Νικολάου Νάουσας.
 • Τόπος Τερματισμού:Άλσος Αγίου Νικολάου Νάουσας.
 • Ημερομηνία Διεξαγωγής:Σάββατο 21 Μαΐου 2022
 • Απόσταση – Υψομετρική διαφορά : 42 χλμ – 2600 υψ.
 • Ώρα Εκκίνησης αγώνα:08:00 π.μ. 
 • Κόστος εγγραφής: 40 €
 • Όριο συμμετεχόντων: 150 αθλητές
 • Διαδρομή – Χρονομέτρηση: Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά (chip).
 • Απονομές: Ώρα απονομών στις 15:00 μ.μ.
 • Εγγραφές : Οι εγγραφές ξεκινούν από την Τρίτη 01/03/2022και θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Τρίτη 26/04/2022 ή έως τη συμπλήρωση των 150 συμμετοχών.
 • Ο αγώνας θα διεξαχθεί τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον COVID-19 που θα ισχύουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Πριν, μετά και κατά τη διάρκεια του αγώνα.
 • Παράλληλα με την ημέρα του αγώνα θα διεξαχθούν και αγώνες Δημοτικού (1000μ) και Γυμνασίου (2000μ). Οι συμμετοχές για τα παιδιά θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Πληροφορίες-επικοινωνία για 1° Νάουσα Βέρμιο Marathon 6 Κορφές

ΓΕΝΙΚΑ  

1.α. Η διαδρομή του αγώνα σχεδιασμένη να ξεκινάει και να τελειώνει μέσα στο άλσος Αγίου Νικολάου αποτελείται κατά κύριο λόγο από συνδυασμό μονοπατιών ποικίλης βατότητας, αλπικού τοπίου και ορεινών χωματόδρομων. Η διαδρομή έχει μήκος 42 χιλιόμετρα και θετική υψομετρική διαφορά (ανάβαση) που φτάνει τα 2600 μέτρα. Το χρονικό όριο του αγώνα είναι εννιά (9) ώρες με ενδιάμεσα χρονικά όρια-κοψίματα από την ώρα εκκίνησης (08:00 π.μ.), 1ο στην θέση «Αεροπόρος» (13ο χλμ σε 3,5 ώρες) , 2ο στην θέση «3-5 Πηγάδια» (26ο χλμ σε 6 ώρες) , 3ο στην θέση «Προφήτης Ηλίας» (35ο χλμ σε 7,5 ώρες).

1.βΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 1ου  Νάουσα Βέρμιο Marathon «6 Κορφές»:

Η διαδρομή του αγώνα αποτελείται από :

ΜΟΝΟΠΑΤΙ : 24 χιλιόμετρα.

ΑΛΠΙΚΟ ΤΟΠΙΟ : 12 χιλιόμετρα.

ΟΡΕΙΝΟΙ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟΙ :  6 χιλιόμετρα.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

2.Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 20 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη, θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό και θα υπογράψουν τσεκάροντας την πρωτότυπη υπεύθυνη δήλωση, που θα εμφανιστεί αμέσως μετά την καταχώρηση των στοιχείων στην φόρμα εγγραφής.

3.Δηλώσεις Συμμετοχής: Οι εγγραφές ξεκινούν από την Τρίτη 01/03/2022 και θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Τρίτη 26/04/2022 ή έως τη συμπλήρωση των 150 συμμετοχών.

Εγγραφές της τελευταίας στιγμής δεν θα γίνουν δεκτές.

4.Ατομικές εγγραφές: Οι ατομικές δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας. Η πληρωμή πρέπει να γίνει εντός δέκα (10) ημερολογιακών ημερών, μετά την εγγραφή. Σε διαφορετική περίπτωση οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα αφαίρεσης του αθλητή από τη λίστα συμμετεχόντων.

5.Ομαδικές εγγραφές: Θεωρούνται αυτές από 6 άτομα και επάνω και θα πρέπει να γίνει ταυτόχρονη εγγραφή ή να σταλεί ένα αρχείο του Excel με τα στοιχεία των αθλητών στο naoussavermiotrail@gmail.com. Το κόστος των ομαδικών εγγραφών ανέρχεται σε 35€ ανά συμμετοχή.

ΑΚΥΡΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

6. Εγγεγραμμένος – πληρωμένος αθλητής/ρια δικαιούται ακύρωση της συμμετοχής του με παράλληλη επιστροφή των χρημάτων του, εφόσον η ακύρωση ζητηθεί από την διοργάνωση μέχρι τις 30 Μαρτίου. Στο διάστημα 1 Απριλίου – 10 Απριλίου το ποσό επιστροφής ορίζεται στα 20 ευρώ και από τις 11 Απριλίου κι έπειτα δεν θα επιστρέφεται κανένα ποσό.

7. Link Εγγραφών 

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=6e330f55ebb383ee6120ca4dbd31708c&l=GR&g=0

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΑΡΟΧΕΣ

 • Το κόστος συμμετοχής είναι 40 ευρώ  (σαράντα ευρώ)μέσω τραπεζικής κατάθεσης στον      αριθμό λογαριασμού του Α.Σ. Ν.Β.Τ.
 • Αριθμός Λογαριασμού: Alpha Bank GR7201408310831002002016177
 • Κατά την πληρωμή πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο.
 • Οποιαδήποτε πληρωμή γίνει από άλλη τράπεζα τα έξοδα επιβαρύνουν τον ίδιο τον αθλητή. Έγκυρη πληρωμή θεωρείται μόνο αυτή που θα εμφανιστεί ολόκληρο το ποσό των 40 ευρώ.
 • Ονοματεπώνυμο δικαιούχου: ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑ ΒΕΡΜΙΟ

Οι παροχές που καλύπτει το τίμημα συμμετοχής των αθλητών είναι οι ακόλουθες : 

 • Προαγωνιστικό γεύμα ( Pasta Party )
 • Τροφοδοσία στον αγώνα
 • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
 • Ιατρική υποστήριξη και πρώτες βοήθειες
 • Αναμνηστικό δώρο συμμετοχής ( Τ-shirt DYNAFIT )
 • Αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού ( για όσους τερματίσουν εμπρόθεσμα )
 • Μεταγωνιστικό γεύμα
 • Καλύπτεται επίσης η μετακίνηση στον χώρο τερματισμού, όσων αθλητών εγκαταλείψουν ή αποκλειστούν με οχήματα της διοργάνωσης, από συγκεκριμένα σημεία ( Αεροπόρος , βάση Χ/Κ 3-5Πηγάδια και Προφήτης Ηλίας). Σε κάθε άλλη περίπτωση η διοργάνωση δεν επιβαρύνεται με την ευθύνη για οδική ή άλλη μεταφορά των αθλητών που εγκαταλείπουν τον αγώνα, ωστόσο θα καταβάλλει προσπάθειες να τους εξυπηρετήσει.
 • Όσοι αθλητές (πληρωμένη συμμετοχή) δεν παρουσιαστούν την ημέρα του αγώνα για διαπίστευση  θα λάβουν τα αναμνηστικά τους με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ( bib numbers )

8.Παραλαβή Αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γίνει την Παρασκευή 20/05/2022 από την  Γραμματεία της διοργάνωσης  μεταξύ 17:00 μ.μ. και 21:00 μ.μ. στον χώρο διεξαγωγής του Pasta Party και το Σάββατο 21/05/2022 μεταξύ 06:30 π.μ. και 07:30 π.μ. από την Γραμματεία της διοργάνωσης στον χώρο εκκίνησης.

 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

9. Ηλικιακές Κατηγορίες & Έπαθλα: Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριώνόλοι με έπαθλα και κύπελλα και οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

Για τους άνδρες: 20 έως 29, 30 – 39, 40 – 49, 50 – 59 και 60 ετών και άνω.

Για τις γυναίκες: 20 έως 29, 30 – 39, 40 – 49, 50 ετών και άνω.

Οι νικητές της γενικής κατηγορίας δεν εξαιρούνται από τις ηλικιακές.

Για να θεωρείται έγκυρη μια κατηγορία, θα πρέπει να συγκεντρώνει τουλάχιστον έξι (6) συμμετοχές στους άνδρες και έξι (6) συμμετοχές στις γυναίκες

 

10. ΝΙΚΗΤΕΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ : Τιμής ένεκεν, ο νικητής του αγώνα (ανεξαρτήτου φύλλου) και η νικήτρια γυναίκα συμμετέχουν χωρίς οικονομική επιβάρυνση στην διοργάνωση της επόμενης χρονιάς.

 

11. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΑ – ΠΡΟΦΙΛ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ – ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ – ΑΡΧΕΙΟ GPX ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αγώνας:  Νάουσα  Βέρμιο  Marathon ‘’6 Κορφές’’

 

Περιγραφή διαδρομής Νάουσα Βέρμιο Marathon «6 Κορφές»:  Ο Αγώνας ξεκινάει από υψόμετρο 480 μέτρων, με συνολική θετική υψομετρική 2600 μ.

1.Το 1° χλμ. επίπεδο σε χώμα, με τα υπόλοιπα 850 μέτρα σε πλινθόκτιστο πεζοδρόμιο. Στη συνέχεια οι δρομείς στρίβουν δυο φορές αριστερά και μπαίνουν στο πρώτο ανηφορικό μονοπάτι που διασχίζει το όμορφο κτήμα «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ». Αφού διασχίσουν τη γαλαρία «ΚΑΝΑΡΑΚΗ», θα βγουν σε δασικό δρόμο και για λίγα μέτρα σε άσφαλτο, φτάνουν στο εξωκλήσι της «Αγίας Τριάδας» με τις κατασκηνώσεις της, έχοντας ήδη διανύσει 3,5 χλμ.

Η διαδρομή συνεχίζεται σε ανηφορικό και δύσκολο μονοπάτι περνώντας από τη θέση «ΒΡΑΧΟΣ» και οι δρομείς φτάνουν στο 6° χλμ. Από εδώ στρίβουμε αριστερά σε μονοπάτι για 1,3 χλμ και φτάνουμε στον 1ο σταθμό τον «Προφήτη Ηλία» ( 7,3 χλμ )και σε υψόμετρο 930μ. Στη συνέχεια διανύουμε μονοπάτι μέχρι και το γραφικό ξωκλήσι της «Υπαπαντής» φτάνοντας στα 8,5 χλμ της διαδρομής και σε υψόμετρο 1080μ.

Από το σημείο αυτό συνεχίζοντας σε δασοσκεπές μονοπάτι η διαδρομή μπαίνει στην μεγαλύτερη και δυσκολότερη ανηφόρα του αγώνα για περίπου 2 χλμ μέσα στο δάσος και φτάνουμε στην 1η κορφή «ΝΤΟΥΡΛΙΑ» κι έπειτα από 1,5 χλμ καλύπτοντας κι ένα μέρος αλπικού τοπίου φτάνουμε  στο Ξωκλήσι του Αγίου Πνεύματος ( 12ο χλμ και 1900μ υψόμετρο ) κι έχοντας καλύψει  +1400μ θετικής.

 

Συνεχίζοντας για 1 χλμ φτάνουμε στον 2ο σταθμό «Αεροπόρος» ( 13ο χλμ ) όπου είναι και το πρώτο όριο χρονικού αποκλεισμού στις 3,5 ώρες αγώνα.

 

Στη συνέχεια η διαδρομή ακολουθεί πορεία με συνεχή εναλλαγή κλίσεων επάνω σε αλπικό τοπίο περνώντας από την 2η κορφή «ΤΡΟΥΛΟΣ»  η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 1980μ  ( εδώ χρήζει έκτακτης στάσης για να θαυμάσετε ή να φωτογραφηθείτε έχοντας σε 360ο μοίρες εικόνα από Όλυμπο, Άσκιο, Βίτσι , Βόρρα , Πίνοβο , Πάϊκο , Χορτιάτη ) και συνεχίζουμε για την 3η κορφή «ΒΟΥΛΓΑΡΑ» σε υψόμετρο 2000μ που εκεί βρίσκεται η πασίγνωστη κορυφή του Χ/Κ 3-5 Πηγάδια. 

Ακολουθώντας πάντα το μονοπάτι πάνω στο αλπικό τοπίο κατευθυνόμαστε στην 4η κορφή με ονομασία «ΤΣΑΝΑΚΤΣΗ» και υψόμετρο 2040μ κι από εκεί οδεύουμε στην 5η κορφή του αγώνα η οποία είναι και η υψηλότερη του Βερμίου με ονομασία «ΧΑΜΙΤΗΣ» στα 2060μ υψόμετρο και στον 3ο σταθμό του αγώνα ( 18ο χλμ ).

Έχοντας πάρει τις κατάλληλες ανάσες συνεχίζουμε την διαδρομή για την 6η και τελευταία κορφή του αγώνα την «ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΡΑ» σε υψόμετρο 2040μ και περνώντας την λίμνη της περιοχής έχοντας καλύψει 11 χλμ αλπικής ζώνης στρίβουμε δεξιά μέσα σε δασικό μονοπάτι περνώντας από την φημισμένη πηγή (πόσιμο νερό ) του Βερμίου «ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΝΑΡ» και ανηφορίζουμε για να φτάσουμε στην πίστα του Χ/Κ  ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ και κατεβαίνοντας την, φτάνουμε στην βάση του «Χ/Κ 3-5 Πηγάδια» όπου και ο κεντρικός σταθμός (4ος) του αγώνα στο 26ο χλμ και σε υψόμετρο 1440μ και το δεύτερο όριο χρονικού αποκλεισμού στις 6 ώρες αγώνα. Σε αυτό το σημείο μπορούν οι συνοδοί των αθλητών να έρθουν να δουν τους αθλητές μέσω ασφάλτινης διαδρομής μήκους 15 χλμ (θα προσφερθεί τσάϊ – χυμός ) .

Έχοντας αφήσει συνοδούς, σταθμό και μέρος της εύκολης διαδρομής συνεχίζουμε ανηφορικά και τραβερσάροντας μέσα από τους πυλώνες και παράλληλα από την μαύρη πίστα τελειώνουμε την δύσκολη απόσταση 1,7 χλμ , στρίβουμε αριστερά αρχικά σε δασικό χωματόδρομο ήπιας κλίσης και φτάνουμε στο μονοπάτι κάνοντας πάλι αριστερά που θα μας κατηφορίσει ως το λιβάδι με την ονομασία «ΝΤΟΡΝΤΟΠΟΛΗ» και συνεχίζουμε για να φτάσουμε στον 5ο σταθμό «ΚΑΨΟΥΡΑ» (32ο χλμ ) . Από αυτό το σημείο κι έπειτα ακολουθεί εύκολο και κατηφορικό μονοπάτι μήκους 3 χλμ το οποίο δίνει την ευκαιρία να τρέξει ο αθλητής απολαμβάνοντας ένα πανέμορφο κομμάτι παίρνοντας ανάσες και καταλήγοντας έτσι στον 6ο σταθμό «Προφήτη Ηλία» (35ο χλμ 930μ υψόμετρο ) όπου και το 3ο χρονικό όριο αποκλεισμού στις 7,5 ώρες αγώνα.

Από το εξωκλήσι θα κατευθυνθούν διαγωνίως δεξιά για να μπουν σε ένα ανηφορικό και δύσκολο σε κάποια σημεία μονοπάτι, που κατά τη διάσχισή του θα βρεθούν σε σημεία με υπέροχη θέα και πανέμορφα τοπία και σε 1,2 χλμ. θα φτάσουν στο ξακουστό εξωκλήσι της «ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ», έχοντας διανύσει 37 χλμ.. Από εκεί ξεκινάει τεχνικό, στενό και σε κάποια σημεία σκοτεινό κατηφορικό μονοπάτι, μήκους 2 χλμ., με συνεχείς φουρκέτες στην περιοχή «ΜΑΥΡΟΛΑΚΑΣ» ή «ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ», (χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή) και μετά οι δρομείς θα βγουν στην περιοχή «ΒΕΡΒΕΡΑ», σε υψόμετρο 580 μέτρων και απόστασης 39 χλμ όπου βρίσκεται και ο 7ος  σταθμός.

Στη συνέχεια θα στρίψουν δεξιά και θα περάσουν μπροστά από το πεδίο βολής και χειροβομβίδων της Β΄ Μοίρας Καταδρομών και θα μπουν σε μονοπάτι γεμάτο καστανιές κατεβαίνοντας και κάποια σκαλοπάτια. Τέλος οι δρομείς θα κατηφορίσουν μέχρι να φτάσουν στο χαμηλότερο σημείο της διαδρομής 480 μέτρα υψόμετρο και 40 χλμ. απόστασης για να κατευθυνθούν δεξιά προς τον τερματισμό περνώντας μπροστά από τη Β Μοίρα Καταδρομών.

Προφίλ  και  σκίτσο 1° Νάουσα Βέρμιο Marathon 6 Κορφές

Δες εδώ τους αγώνες τρεξίματος που έχει συμμετάσχει το Running Scenes

Λεπτομέρειες

Αρχή:
21 Μαΐου
Τέλος:
3 Ιουνίου
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
https://naoussavermiotrail.weebly.com/

Διοργανωτής

Σύλλογος Νάουσα Βέρμιο Trail
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής

Χώρος Διεξαγωγής

Νάουσα Βέρμιο
Kleomenous 2
Athina, 106 75
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
21 0741 6000
Προβολή ιστότοπου Χώρος Διεξαγωγής