Σου αρέσει η μαγειρική; Αν ναι στη σελίδα μαγειρικό λεξικό θα βρεις ορισμούς και αναφορές σε βασικούς όρους της μαγειρικής.

Το γλωσσάρι μαγειρικής του Running Scenes παρουσιάζει απλά και κατανοητά τεχνικές παρασκευών, έννοιες και μαγειρικούς όρους.

Η πιο δύσκολη μαγειρική ξεκινά από τις πιο απλές τεχνικές.


Χρήσιμοι Όροι Μαγειρικής

Τι είναι το soffrito (σοφρίτο)

Πρόκειται συνήθως για ένα μείγμα από λαχανικά και μυρωδικά που κόβονται σε λεπτά κομμάτια και σοτάρονται ή τηγανίζονται στο λάδι. Η σάλτσα που παράγεται έχει χρήσεις σε πολλές κουζίνες όπως η Ισπανική, Ιταλική και φυσικά την Ελληνική που αποτελεί την βάση για το Κερκυραϊκό Σοφρίτο.
Soffrito στα ιταλικά σημαίνει τσιγαρισμένο ή αλαφριά τηγανισμένο και ο ιταλικός συνδυασμός αποτελείται από κομμένα κρεμμύδια, καρότα και σέλερι.


Βρήκες ενδιαφέρον το άρθρο;

Κάνε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνεις κάθε νέα δημοσίευση για το τρέξιμο, την άθληση και τη διατροφή.


Ακολούθησε το Running-Scenes


Πηγή κεντρικής φωτογραφίας για τη σελίδα μαγειρικό λεξικό [1]