Σου αρέσει η μαγειρική; Αν ναι στη σελίδα μαγειρικό λεξικό θα βρεις ορισμούς και αναφορές σε βασικούς όρους της μαγειρικής. Ένα βασικό Μαγειρικό λεξικό για τους αρχάριους της κουζίνας!

Το γλωσσάρι μαγειρικής του Running Scenes παρουσιάζει απλά και κατανοητά τεχνικές παρασκευών, έννοιες και μαγειρικούς όρους.

Η πιο δύσκολη μαγειρική ξεκινά από τις πιο απλές τεχνικές.


Χρήσιμοι Όροι Μαγειρικής για αρχάριους

Τι είναι το soffrito (σοφρίτο)

Πρόκειται συνήθως για ένα μείγμα από λαχανικά και μυρωδικά που κόβονται σε λεπτά κομμάτια και σοτάρονται ή τηγανίζονται στο λάδι. Η σάλτσα που παράγεται έχει χρήσεις σε πολλές κουζίνες όπως η Ισπανική, Ιταλική και φυσικά την Ελληνική που αποτελεί την βάση για το Κερκυραϊκό Σοφρίτο.
Soffrito στα ιταλικά σημαίνει τσιγαρισμένο ή αλαφριά τηγανισμένο και ο ιταλικός συνδυασμός αποτελείται από κομμένα κρεμμύδια, καρότα και σέλερι.

Tι σημαίνει μαρινάρω;

Μαρινάρισμα είναι η τεχνική της προσθήκης γεύσης με τοποθέτηση του τροφίμου σε υγρό. Η διαδικασία αφορά την προσθήκη κρέατος ή ψαριού για ικανό χρονικό διάστημα σε μείγμα λάδι, κρασί, ή ξίδι ή λεμόνι μαζί με μπαχαρικά και μυρωδικά. Σκοπός την “μαρινάδας” – όπως ονομάζεται το μείγμα αυτό – είναι να προσδώσει γεύση στο τρόφιμο και να μαλακώσει την υφή του.


Για εγγραφή στα newsletters μέσω κινητών συσκευών συμπλήρωσε εδώ τη φόρμα εγγραφής.

Processing…
Ένα μικρό βήμα ακόμα 😉 Έλεγξε το email σου για να ολοκληρώσεις της εγγραφή σου 😉

Κάνοντας κλικ στην υποβολή, συμφωνείς να κοινοποιήσεις το email σου στο Running Scenes για να λαμβάνεις ενημερώσεις και άλλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής που είναι διαθέσιμος σε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα λάβεις.


Ακολούθησε το Running-Scenes


Πηγή κεντρικής φωτογραφίας για τη σελίδα μαγειρικό λεξικό [1]