Smoothie με σύκα
Για την συνταγή έχουν χρησιμοποιηθεί βασιλικά σύκα από την ελληνική ποικιλία συκιάς Βασιλική μαύρη, τα οποία είναι πιο γλυκά από τα συνηθισμένα .
Course Breakfast, brunch, Πρωινό, χυμός Keyword smoothie, βρώμη, γάλα αμυγδάλου, μπανάνα, σύκα
Prep Time 5 minutes minutes Cook Time 3 minutes minutes Total Time 8 minutes minutes
- 5 μαύρα βασιλικά σύκα καθαρισμένα Μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαφορετική ποικιλία από ελληνικά σύκα
- 1 μεσαία μπανάνα (150 με 200 γρ.)
- 1 κ.σ. βρώμη (15 γρ.)
- 2/3 της κούπας γάλα αμυγδάλου (180 γρ.)
- 1 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά) (7 γρ.)
- 1 κ.σ. σπόρους chia (προαιρετικά) (8 γρ.)
- 3,4 παγάκια
Τοποθέτησε το γάλα αμυγδάλου στο blender.
Στην συνέχεια πρόσθεσε όλα τα υλικά ξεκινώντας από τα σύκα και τη μπανάνα.
Προσθέστε τελευταίο τον πάγο και χτυπήστε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προαιρετικά πρόσθεσε μερικούς σπόρους chia στο πάτο του ποτηριού ή στο μείγμα.
- Εφόσον έχεις προσθέσει βρώμη, χτύπησε για αρκετά λεπτά το μείγμα μέχρι να διαλυθεί
- Για ένα πιο δροσιστικό smoothie, τοποθετήστε τα φρούτα σε κομμάτια στην κατάψυξη από το προηγούμενο βράδυ.
Για τη συνταγή θα χρειαστείς:
- 1 βάση κοπής (ιδανικά ξύλινη)
- 1 μαγειρικό μαχαίρι
- 1 blender ή μίξερ
- 1 κούπα ή μαγειρικές μεζούρες
Συντομογραφίες και αναλογίες συνταγής
- 1 κ. = κούπα
- κ.γ. = κουταλάκι του γλυκού
- κ.σ. = κουταλιά της σούπας