Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ τηγάνι και τοποθετούμε το κρεμμύδι (ξερό και φρέσκο), το σέλερι, το κλωνάρι θυμάρι, λίγο αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά
Προσθέτουμε το ριζότο και το σκόρδο
Μόλις το ριζότο γίνει διάφανο και γυαλιστερό προσθέτουμε την το μισό λίτρο ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά
Αν στα δέκα λεπτά το ρύζι πιει τα υγρά συμπληρώνουμε με ζωμό
Μετά τα 10 λεπτά προσθέτουμε ένα ποτήρι λευκό κρασί
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και στην συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό από τα μύδια ανακατεύοντας σταδιακά για τα επόμενα 5 λεπτά
Προσθέτουμε το αλάτι και δοκιμάζουμε το ρύζι. Το ρύζι θα πρέπει να είναι Αλ ντέντε και να "πιάνει" στο δόντι.
5 λεπτά πριν το συμπλήρωμα των 20 λεπτών, προσθέτουμε όλα τα όστρακα (μύδια, γυαλιστερές, κυδώνια) και ανακατεύουμε καλά.
Σκοπός είναι τα όστρακα (γυαλιστερές, κυδώνια) να ανοίξουν αφήνοντας τα θαλασσινά τους αρώματα στο ριζότο.
Μόλις ανοίξουν τα όστρακα αφαιρούμε το σκεύος από την φωτιά ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, τον άνηθο και ανακατεύουμε.