Go Back

Smoothie με σύκα

Για την συνταγή έχουν χρησιμοποιηθεί βασιλικά σύκα από την ελληνική ποικιλία συκιάς Βασιλική μαύρη, τα οποία είναι πιο γλυκά από τα συνηθισμένα .
Course Breakfast, brunch, Πρωινό, χυμός
Cuisine μεσογειακή
Keyword smoothie, βρώμη, γάλα αμυγδάλου, μπανάνα, σύκα
Prep Time 5 minutes
Cook Time 3 minutes
Total Time 8 minutes
Servings 1
Calories 252kcal
Author George Argyrakis

Ingredients

  • 5 μαύρα βασιλικά σύκα καθαρισμένα Μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαφορετική ποικιλία από ελληνικά σύκα
  • 1 μεσαία μπανάνα (150 με 200 γρ.)
  • 1 κ.σ. βρώμη (15 γρ.)
  • 2/3 της κούπας γάλα αμυγδάλου (180 γρ.)
  • 1 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά) (7 γρ.)
  • 1 κ.σ. σπόρους chia (προαιρετικά) (8 γρ.)
  • 3,4 παγάκια

Instructions

  • Τοποθέτησε το γάλα αμυγδάλου στο blender.
  • Στην συνέχεια πρόσθεσε όλα τα υλικά ξεκινώντας από τα σύκα και τη μπανάνα.
  • Προσθέστε τελευταίο τον πάγο και χτυπήστε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προαιρετικά πρόσθεσε μερικούς σπόρους chia στο πάτο του ποτηριού ή στο μείγμα.

Notes

  • Εφόσον έχεις  προσθέσει βρώμη, χτύπησε για αρκετά λεπτά το μείγμα μέχρι να διαλυθεί
  • Για ένα πιο δροσιστικό smoothie, τοποθετήστε τα φρούτα σε κομμάτια στην κατάψυξη από το προηγούμενο βράδυ.
Για τη συνταγή θα χρειαστείς:
  • 1 βάση κοπής (ιδανικά ξύλινη)
  • 1 μαγειρικό μαχαίρι
  • 1 blender ή μίξερ
  • 1 κούπα ή μαγειρικές μεζούρες 
Συντομογραφίες και αναλογίες συνταγής
  • 1 κ. = κούπα 
  • κ.γ. = κουταλάκι του γλυκού
  • κ.σ. = κουταλιά της σούπας