0
(0)

Mε το δεύτερο μεγαλύτερο νησί να βρίσκεται μόνο λίγες ώρες από την Αθήνα, η Άνδρος “κρύβει” πλούσια βλάστηση με όμορφα μονοπάτια.

1ος αγώνας ορεινού τρεξίματος στο νησί της Άνδρου και η βάση του αγώνα έχει στηθεί στον όρμο Κορθίου 1 ώρα από την Χώρα της Άνδρου.  Κυριακή πρωί και στις 8:30 δίνεται η εκκίνηση του βασικού αγωνίσματος των 22km. Ο καιρός καλοκαιρινός μα γενναιόδωρος, καθώς τα σύννεφα σε συνδυασμό με την άπνοια δημιούργησαν καλές συνθήκες για αγώνα στο βουνό.

Εκκίνηση και η 1η κορυφή βρίσκεται σε απόσταση 5km σε υψόμετρο 550 μέτρων. Στα πρώτα χιλιόμετρα ο Δημήτρης από την Άνδρο δίνει πληροφορίες για την διαδρομή, τα δύσκολα τεχνικά κομμάτια που χρειάζεται προσοχή και που θα συναντήσουμε τις όμορφες “θέες”. Λίγο πιο κάτω με τον Κωνσταντίνο ξεκινάμε παρέα και διανύουμε παραπάνω από το μισό του αγώνα, μπαίνουμε στο μοναστήρι (Μονής Παναχράντου) και με γρήγορο τέμπο ξεκινάμε την κατάβαση.

Ωραία παρέα, συζητήσεις και αναλύσεις μας συνοδεύουν μέχρι την 2η κορυφή.

Το να τρέχεις παρέα με φίλους κάνει πάντα τη διαδρομή πιο ευχάριστη.

Η χώρα!

Για αρκετά χιλιόμετρα τρέχουμε κάτω από δέντρα βλέποντας παράλληλα την χώρα της Άνδρου και τα χαρακτηριστικά κυπαρίσσια στην είσοδο της. Λίγο πιο κάτω τρέχουμε δίπλα στο ποτάμι με την φλογέρα (!!) του εθελοντή από το σημείο ανεφοδιασμού να ακούγεται για πολλά χιλιόμετρα μέσα στην χαράδρα.running-Scenes-Andros-Kastro

Σιγά σιγά ανηφορίζουμε προς το Πάνω Κάστρο ή Κάστρο Φανερωμένης ολοκληρώνοντας ένα από τα πιο δύσκολα τμήματα το οποίο μας οδηγεί στο ομορφότερο σημείο με μαγευτική θέα στον όρμο Κορθιού.

Περίπου 3,5 ώρες αγώνα και με την “κάθοδο” η ζέστη γίνεται πιο έντονη. Λίγη υπομονή και με πολλά προσεκτικά βήματα πλησιάζουμε στο χωριό.

Λίγα μέτρα ακόμα, κούραση, φωνές και τερματισμός.

Andros-Chora-Running


 

  • Η διαδρομή ειδικά στο 1ο μισό
  • Η παρουσία εθελοντών σε πολλά σημεία
  • Σηματοδότηση
Πληροφορίες αγώνα:

Ιmage via

Βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον; 😉

Κάνε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσεις!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Θες να γίνεις ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτήν την ανάρτηση; 😉