0
(0)

syros-city-trail-running4

Ο 1ος αγώνας Syros City Trail ξεκινά, με τα πρώτα μέτρα της διαδρομής να περνούν μέσα από το χαρακτηριστικό δημαρχείο της Σύρου. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν 2 βασικά αγωνίσματα 4km, 10km και παιδικό αγώνα 1,5km.

Εκκίνηση και τα 3724 σκαλιά με υψομετρική 376 μέτρα απλώνονται στη διαδρομή των 10km.

Κατά μήκος της διαδρομής τα γνώριμα πρόσωπα από τους Syros Runners κάνουν πιο οικείο το σκηνικό, ενώ τα μέλη του συλλόγου μηχανών Σύρου (Chopper Riders Club Syros) γεμάτοι ροκ στυλ διασφαλίζουν το πέρασμα των δρομέων σε κάθε ασφάλτινο πέρασμα. Εξαιρετικοί!Syros-City-Trail-Running

Στα δεκάδες σοκάκια μικρά παιδιά σηκώνουν τα χέρια για ένα χαιρετισμό hi-five, άλλα κοιτούν αμήχανα και κάποια πιο τολμηρά τρέχουν μαζί με τους συμμετέχοντες, σκαλάκι σκαλάκι. Λίγο πιο κάτω κάποιος πιτσιρικάς τρέχει από πίσω μου με τόσο ένταση που τα σανδάλια (!!) του γδέρνουν την πλάκα προκαλώντας έναν έντονο και χαρακτηριστικό ήχο.

«Με προσοχή μην χτυπήσεις…» και ένα χαμόγελο αποτυπώνεται στο πρόσωπο του την ίδια ώρα που τα μπλε βέλη δηλώνουν την επόμενη κατεύθυνση.

<

p style=”text-align: justify;”>Syros-Running-imageΠαρέες της γειτονίας και ηλικιωμένες γυναίκες δίνουν ευχές και στέλνουν χαιρετισμούς από μπαλκόνια, εισόδους σπιτιών και υπαίθριες αυλές απογευματινών συναντήσεων, σπάζοντας τη μονοτονία των σκαλιών…… «Καλή δύναμη», «η Παναγία μαζί σας», «Μπράβο παιδιά»!
Η καλύτερη μου! Σαν πολιτικός προσπαθώ να χαιρετώ κάθε πρόσωπο ακόμα και αν κοιτά με απορία. «Καλησπέρα, καλησπέρα».

Βελάκι και στροφή.

Φτάνοντας στην άνω Σύρο έρχεται μπροστά σου η πιο όμορφη εικόνα. Το λιμάνι, η πόλη, το ναυπηγείο και φυσικά η θάλασσα. Δυστυχώς, το παράθυρο γρήγορα τελειώνει καθώς έρχονται τα “ανεβάσματα” κοντά στα 5km. Σκαλάκια, μπλε βελάκια και σιγά σιγά εμφανίζεται η κορυφή. Πάλι σκαλάκια-βελάκια παντού και σταδιακά ξεκινά η επιστροφή που σηματοδοτεί τις πρώτες μεγάλες κατηφόρες κ –φυσικά- πάλι σκαλάκια! 🙂

Syros-City-Trail-Running3

Η Ερμούπολη της Σύρου είναι όμορφη. Όταν τη γυρνάς μέσα από τα σκαλάκια της, τα πλακόστρωτα σοκάκια και τα αρχοντικά με τις ιταλικές επιρροές, γίνεται πιο λαμπερή, πιο φωτεινή.

Ο 1ος αγώνας Syros City Trail κατάφερε αυτό ακριβώς, να δώσει την ευκαιρία σε κάθε συμμετέχοντα να γνωρίσει από κοντά την πρωτεύουσα των Κυκλάδων και κάθε χαρακτηριστική γωνιά της.

Syros-City-Trail-Running3


<

p style=”text-align: center;”>Βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον;
Κάνε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνεις κάθε νέα δημοσίευση για το τρέξιμο, την άθληση και τη διατροφή.



Πληροφορίες αγώνα: 

Πηγή φωτογραφίας τίτλου

Βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον; 😉

Κάνε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσεις!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Θες να γίνεις ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτήν την ανάρτηση; 😉